Gradski stadion Anđelko Marušić Ferata na kojemu će se narednih dana pripremati Hrvatska
 Foto: Ante Cizmic / CROPIX
OKUPLJANJE REPREZENTACIJE

ZBOG DVA TRENINGA VATRENIH, MOBILIZACIJA U GRADU 'Napravilo se sve da reprezentacija uživa, dobrodošlica će biti fenomenalna, nismo tjednima izašli..'

VATRENI OPET U OMIŠU Izbornik Dalić s Vatrenima će u gradu na ušću Cetine održati uoči utakmice s Mađarskom dva zatvorena treninga.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. listopad 2019. 10:11

S Mirabele se već vidi trijumf nad Mađarima! Za one koji možda ne znaju, utvrda Mirabela se smjestila tik iznad starog dijela grada Omiša, najpoznatija je znamenitost i podsjetnik na slavnu gusarsku prošlost. Služila je kao vidikovac s kojeg su poznati i nepobjedivi omiški gusari motrili Brački kanal i bogate trgovačke brodove.

Sad se s Mirabele motri Poljud, a kako se ni jedan brod u davna vremena nije mogao izvući prolazeći pokraj Omiša, za vjerovati je da se ni Mađari neće izvući na Poljudu, čekaju ih Dalićevi Vatreni, “gusari” željni revanša za Budimpeštu.

Omiš opet jedva čeka Vatrene, sve je spremno za današnji prvi trening u 18 sati.

- Napravilo se sve da reprezentacija uživa u Omišu, kao i prošli put dobrodošlica će biti fenomenalna, Vatreni će se osjećati ugodno kao i zadnji put kad su bili u našem gradu - kaže Ante Vitaić, trener Nogometnog kluba Omiš.

Omis, 061019. 
Gradski stadion Andjelko Marusic Ferata na kojemu ce se narednih dana pripremati Hrvatska nogometna reprezentacija.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Okupljanje u 13 sati

Teren na stadionu “Anđelko Marušić Ferata” bit će idealan, sve je napravljeno da bude poput Wembleyja, Omišani su uložili sav mogući trud kako bi travnjak zablistao u punom sjaju, kako bi svaka vlat trave bila na svojem mjestu.

- Sve smo uradili kad je teren u pitanju, sve za pobjedu protiv Mađarske! Teren je odličan. Bolji je nego kad je naša reprezentacija tu bila prošli put u svibnju. Eto, mi gotovo četiri tjedna nismo izašli na teren, čuvamo ga za reprezentaciju. Sve je lijepo... Mi treniramo u Dugom Ratu, kod naših susjeda.

Omis, 061019. 
Gradski stadion Andjelko Marusic Ferata na kojemu ce se narednih dana pripremati Hrvatska nogometna reprezentacija.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Vatreni će se danas okupiti u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani, osam kilometara udaljenom od Splita te dvadesetak metara od mora. Radi se o vrhunskom hotelu s 381 sobom i apartmanima. Okupljanje starta u 13 sati, a nakon kratkog odmora kreće se u Omiš na trening, a taj današnji prvi sigurno će biti regeneracijskog karaktera. U utorak će se još jednom trenirati od 17. 30, u srijedu je trening na Poljudu, a u četvrtak utakmica s Mađarima.

Razgrabljene karte

Ovoga puta neće biti otvorenog treninga u Omišu, ali budite sigurni da će se pri dolasku autobusa Vatrenih pred današnji trening pojaviti mnogo onih koje će željeti vidjeti Vatrene, s njima se fotografirati, izmijeniti koju rečenicu. Uostalom, među velikim hrvatskim zvijezdama je Omišanin Ivan Perišić, pa tko bi u tom gradu propustio neku fotku s njim?

Podstrana, 061019. 

Foto: Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX
Hotel Le Meridien Lav u kojemu će se narednih dana pripremati hrvatska nogometna reprezentacija

- Svi smo se u klubu podredili dolasku Vatrenih, kako se to kaže, svi se držimo za jedan štap. Uostalom, svi reprezentativci su nakon prvog boravka u Omišu kazali da opet žele u naš grad. To vam sve govori kako im je bilo kad su prošli put bili kod nas. Svi su ovdje puni ljubavi za reprezentaciju, da naši reprezentativci to nisu osjetili, ne bi sigurno pričali da opet žele u Omiš. Ma da, sigurno će se skupiti mnoštvo kad naši momci stignu na trening, ne sumnjajte u to, veliki je to događaj. Na svaki način će tražiti mogućnost da vide reprezentaciju.

Podstrana, 061019. 
Hotel Le Meridien Lav u  kojemu ce se narednih dana pripremati Hrvatska nogometna reprezentacija.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX
Hotel Le Meridien Lav u kojemu će se narednih dana pripremati hrvatska nogometna reprezentacija.

Naravno, pola Omiša će biti u četvrtak na Poljudu...

- Doći će svi oni sretnici koji su uspjeli doći do ulaznice. Vidjeli ste kao su bile razgrabljene, tko je uhvatio svoju priliku moći će uživati na Poljudu - završio je Vitaić.

Omiš čeka Vatrene, sve je spremno, danas počinje priprema za Mađare.

Linker
20. travanj 2024 06:44