Damir Krajac / CROPIX
GOST KOMENTATOR SN-a

'ZBOG NJEGA MI JE DRAGO, ZASLUŽIO JE LIJEPE STVARI NAKON SITUACIJE KOJA GA JE ZADESILA' Legenda koja nikad nije zaigrala za Vatrene oduševljena

'Ovo je bila čarobna Hrvatska!' - Komentar Branka Strupara za SN
Piše: Branko StruparObjavljeno: 08. rujan 2019. 18:02

Ovo je bila čarobna Hrvatska! Izgledalo je kao da smo nastavili ondje gdje smo stali na SP-u, iako je prošlo već dosta od tog uspjeha. Izgledali smo moćno, razmontirali smo Slovačku usred Trnave, nadigrali smo je u svim nogometnim segmentima. Treba istaknuti da je Slovačka ozbiljna ekipa i pitanje je kad će je netko opet ovako posramiti, to dovoljno govori o našoj kvaliteti. Pristup je bio onakav kakav treba biti, postavili smo se upravo kako smo trebali, kako dolikuje našem renomeu. Odmah smo visoko pritisnuli Slovačku, koja se nije snašla, i trebali smo u prvom dijelu već završiti posao, ali su nas grede zaustavile. Srećom pa je onaj udarac završio u mreži i olakšao nam put prema pobjedi.

Dojmilo me se što smo i na 3:0 visoko napadali, ponašali se kao da na semaforu piše 0:0. Sakrili smo loptu domaćinu, koji je "molio" Brycha da svira kraj u 70. minuti jer više nisu mogli.

Sanjin Strukic/Cropix
Sanjin Strukic/Cropix / ALL

Ne bih nikoga izdvajao, no obrambena je četvorka odigrala bez greške, drago mi je zbog Lovrena, zaslužio je lijepe stvari nakon situacije koja ga je zadesila. U vezi smo imali motoričnu trojku, imao sam osjećaj da Vlašić, Brozović i Modrić mogu trčati pet dana. Modrić je odigrao čudesno, kapetanski, kako se rješavao čuvara, bio ga je užitak gledati. Spomenuo bih i Petkovića, takav nam centarfor treba, bio sam sličan tip špice i oduševljen sam kako je odigrao iako sam i prije ovoga znao da je klasa.

Bilo je puno priče prije utakmice o atmosferi u momčadi, Raketinu otkazivanju, ali ovo je jedna od najboljih utakmica koju je Hrvatska odigrala u zadnjih nekoliko godina. Ispostavilo se da možemo i bez Rakitića i Kovačića, to je dokaz da imamo širinu i ne moramo strahovati kad netko izostane.

Sad se treba rekuperirati, mirno sletjeti u Azerbejdžan i uzeti tri boda. Ne vidim kako bi nam Azeri mogli zaprijetiti, pogotovo ako odigramo na ovom tragu. Pokazali smo da nismo slučajno viceprvaci svijeta, pokazali smo koliko smo talentirana nacija. Teško je kazati hoćemo li ikad ponoviti onaj rezultat iz Rusije, ali ako ovako budemo igrali, nema straha za hrvatski nogomet, to je sasvim jasno.

Linker
22. travanj 2024 01:13