Hrvatska
 / Damir Krajac / CROPIX
MODRIĆ JE NEZAMJENJIV

'ZLATKO DALIĆ BI SVAKAKO TREBAO IZRAZITI JAVNU ZAHVALNOST NENADU BJELICI' Jedan od rijetkih trenera koji je u svojim komentarima iskren do boli

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 08. rujan 2019. 12:02

Ivan Pudar, trener, trenutno bez angažmana, jedan je od rijetkih koji je do boli iskren u svojim komentarima o nogometnim prilikama. Evo njegovih refleksa na fantastičnu pobjedu Hrvatske u Trnavi:

- Osnovni hrvatski adut, to je svima jasno, to nije mudrost, zove se Luka Modrić. No, želim potencirati da nemamo Modrića ne bi bilo kompozicije momčadi. Čak ni izbornik Zlatko Dalić, svaka mu čast na njegovu znanju, ne bi mogao stvoriti takvu kompaktnost bez Modrića.

- Filip Livaković je čudo od vratara. Još u Splitu, u tijeku derbija, kazao sam Stipi Pletikosi: ‘Ovi mali će vas sve nadmašiti’. Takva mirnoća, zrelost, čitanje šuta, refleks, intervencija lijevom ili desnom rukom, motoričnost, znanje nogometa, iznad svega korektnost, pristojnost… Ma baš je čudo.

Trnava, 060919.
Kvalifikacijska utakmica za UEFA Euro 2020. godine, Slovacka - Hrvatska.
Na fotografiji: Bruno Petkovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

- Nikola Vlašić ima neiscrpnu energiju, ne samo fizičku nego i psihološku. Tata ga je dobro pripremio, dao mu temelje. Otkako je otišao u Rusiju skočio je za dvije dimenzije u svojim kvalitetama, držim da je to posljedica njegovog sazrijevanja, samostalnosti u životu, bez paske njegovog tate.

- Dalić bi svakako trebao izraziti javnu zahvalnost Nenadu Bjelici na račun Bruna Petkovića. Eto, taj Petković, sigurno talentiran, mentalno snažan, bez Bjelice i njegova rada ostao bi na margini, neiskazan.

Linker
22. travanj 2024 03:10