Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Ukraine vs Croatia - NSC Olimpiyskiy, Kiev, Ukraine - October 9, 2017 Croatias Andrej Kramaric celebrates scoring their first goal with team mates REUTERS/Valentyn Ogirenko - RC1692FB9210
REUTERS/Valentyn Ogirenko

POČINJE BITKA S VREMENOM

ZLATKO DALIĆ PRED NOVOM TEŠKOM ODLUKOM: PROPADA VELIKI POVRATAK U HRVATSKU REPREZENTACIJU? Sjajni Vatreni opet ozlijeđen: Ne znam kad ću se vratiti!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 04.11.2019. u 14:59

 • Posljednje dvije utakmice propustio jer su se opet pojavilili problemi s koljenom

  Andrej Kramarić imao je savršen povratak u Bundesligu, zabio je Schalkeu i Herthi, u dvije utakmice igrao po 90 minuta, da bi nakratko stao. I kup-dvoboj kod Duisburga i prvenstveni s Paderbornom gledao je s klupe. Još dok smo ga slavili zbog golova upozoravao je da “osjeća koljeno“, da nije sve tip-top, a potom je postalo i gore. Pojavila se upala.

  - U dogovoru s trenerom nisam igrao s Paderbornom jer imam neku upalu - javio nam se Kramarić i ostavio otvorenim hoće li biti spreman za reprezentaciju i utakmicu sa Slovačkom u Rijeci. Iako daje naznake optimizma da će za nekoliko dana stanje biti puno bolje, te da ćemo ga vidjeti na Rujevici.

  - Ne znam točno kakva će biti situacija za vikend, pa tako niti za reprezentaciju. Nadam se da će upala proći - dodao je Kramarić.

  Trener Alfred Schreuder, Nizozemac koji je ovog ljeta preuzeo Hoffenheim, komentirao je:

  - Odigrao je dvije utakmice, a onda se tijekom tjedna pojavila reakcija. Zato smo razgovarali da neće igrati od početka. Nismo htjeli riskirati. Da je bilo potrebno ušao bi, ali nije, vodili smo 3:0 na poluvremenu. Sada ima dva-tri dana odmora i tada se može pripremati za Köln.

  Hoffenheim četiri utakmice nije znao za pobjedu, da bi ih zatim nanizao pet. Penje se prema vrhu Bundeslige i opet su mu sve opcije otvorene. Kramarić mu pritom mnogo znači. Budući da je često znao biti u akciji i prije prognoza, svakako ga treba očekivati u sastavu s Kölnom.

  Taj susret imaju već u petak i tada će biti jasnije javlja li se koljeno i dalje ili se smirilo. Potom će se definitivno znati i hoće li se naći na dispoziciji Vatrenima za odlučujuću utakmicu sa Slovačkom. To će na kraju odlučiti u dogovoru s izbornikom Dalićem.

  Kramarić je pauzirao od srpnja kad je nakon prvog nastupa na pripremama stao s treninzima zbog bolova u koljenu, što je rezultiralo operacijom i rehabilitacijom. Naoko mali problem odužio se. Ne radi se ni o kakvom vitalnom dijelu koljena poput ligamenata, već je u pitanju sindrom koji je definiran na sljedeći način: “Synovial plica rijedak je uzrok boli u koljenu kojeg je teško dijagnosticirati. Nastaje kada se zaštitna sinovialna ovojnica koljena iziritira, upali i zadeblja. Dijagnoza se često dobije tek za vrijeme artroskopije”.

  Iz drugih medija