Laurence Griffiths/Getty Images
'SVE SE ZNA UNAPRIJED'

ZVIJEZDA POLUDJELA ZBOG NAČINA NA KOJI ĆE BITI ODRŽAN ŽDRIJEB ZA EURO 'Sramota! Meni ovo izgleda kao lažno prvenstvo. Nogomet sve više postaje biznis'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2019. 15:11

Nakon što je završen prvi i najveći dio kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine poznato je 20 sudionika smotre najboljih selekcija 'Starog kontinenta', među kojima je i Hrvatska.

Vatreni su kvalifikacije okončali na prvom mjestu skupine E i sada mirno mogu čekati ždrijeb koji će se održati 30. studenog u Bukureštu. Pozicije nositelja u ždrijebu će imati Belgija, Italija, Engleska, Njemačka, Španjolska i Ukrajina i to na osnovu učinka u ovim kvalifikacijama.

Naime, UEFA je nositelje odredila isključivo prema bodovnom učinku u ovim kvalifikacijama tako da šest najboljih prvoplasiranih reprezentacija idu u prvu jakosnu skupinu.

Kako se EURO igra u 12 zemalja, reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir, a ujedno su i domaćini, automatski su svrstani u svoje skupine. Tako je već poznato da će u skupini B igrati Belgija, Rusija i Danska, dok će u skupini C igrati Ukrajina i Nizozemska.

MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 22: Kevin De Bruyne of Manchester City in action during the UEFA Champions League group C match between Manchester City and Atalanta at Etihad Stadium on October 22, 2019 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Jan Kruger/Getty Images)
Getty Images

To znači da Hrvatska ne može igrati u tim skupinama, već će igrati u skupini s nekim od velikana kao što su Italija, Engleska, Španjolska ili Njemačka. Različita su mišljenja oko načina na koji će se odigrati ovo prvenstvo i kako će se izvlačiti skupine, a jedan od razočaranih je i nogometaš Belgije i Manchester Cityja Kevin De Bruyne.

- Meni ovo izgleda kao lažno prvenstvo. Nogomet sve više postaje biznis i samo biznis. Sramota je da se već unaprijed znaju protivnici - poručio je De Bruyne.

Linker
21. travanj 2024 21:52