screenshot
UFC

ANDREI ARLOVKI DOBIO PROTIVNIKA ZA NASTUP NA FIGHT NIGHTU U MOSKVI Bivši prvak protiv tri godine mlađeg Abdurakhimova

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. lipanj 2018. 13:30

Prvi UFC-ov posjet Rusiji trebao bi biti obilježen teškaškim borbama, posebno nakon što je danas potvrđen nastup jednog bivšeg prvaka. Andrei Arlovski boriti će se jako blizu svog bjeloruskog doma, a protivnik u kavezu biti će mu Shamil Abdurakhimov, prenosi Fight Site.

Bivši prvak, 39-godišnji Arlovski (27-16, 16-10 UFC) tako nastavlja vrlo aktivno te bi mu ovo trebala biti treća borba ove godine, nakon što je toliko odradio i u prošloj. Nakon što je prekinuo niz od dvije pobjede, porazom u izuzetno neizvjesnom i zabavnom UFC 225 okršaju protiv Taia Tuivase, novu pobjedu tražiti će protiv borca koji će nastupiti na domaćem terenu.

Pitbulla će se u Moskvi čekati tri godine mlađi Shamil Abdurakhimov (18-4, 3-2 UFC), vrlo zanimljiv teškaš sjajne kickboxing tehnike. Riječ je o borcu koji ove godine još nije nastupio, dok u prošloj ima tek jedan nastup, kada je bio bolji od Chasea Shermana. U pitanje je vrlo snažan borac, koji preferira borbu na nogama, dobre kondicije te taktički jako discipliniran.

Gledajući da baš i nije “u cvijetu mladosti”, ovog bi borca rodom iz Dagestana mogla koštati neaktivnost, a i u startu će vjerojatno biti autsajder, unatoč tome što je Arlovski daleko od svojih najboljih dana. Osim Shermana, Shamil je u UFC-u savladao Walta Harrisa i Anthonya Hamiltona, dok je gubio od Derricka Lewisa i Timothya Johnsona.

UFC Fight Night 136 održava se u Moskvi 15. rujna, a trebala bi ga predvoditi borba između Alekseia Oleinaka i Marka Hunta, a spominje se također i borba Aleksandra Volkova protiv Curtisa Blaydesa, iako tako što još uvijek nije potvrđeno.

Linker
03. svibanj 2024 02:56