Anthony Joshua
 Reuters/Andrew Couldridge / Action Images via Reuters
OKRŠAJ U CARDIFFU

APSOLUTNA LEGENDA HRVATSKOG BOKSA O VELIKOM SPEKTAKLU U CARDIFFU 'Jednostavno ne vidim način kako da obojica stanu na nogama'

ŽELJKO MAVROVIĆ Sportski direktor hrvatske reprezentacije i sukomentator RTL-A na subotnjem meču Joshua - Parker
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. ožujak 2018. 18:28

Velika subota u Cardiffu. U svijetu boksa apsolutno najveća subota ove kalendarske godine.

Čak i oni kojima je boks malo stran, a bacili su samo malo oko na dvoboj Joshua - Kličko u travnju prošle godine na Wembleyu, ostali su začarani. Ujedno i zacementirani ispred tv-prijamnika. To je onda i dodatan poziv za “parkirati” se u subotu malo prije ponoći ispred istog uređaja u svom domu, i opet biti slikom uz ring.

- Kada dajem punu ocjenu cijele priče, onda ću biti puno oprezniji u najavi - veli uoči dvoboja Željko Mavrović, jedan od najvećih hrvatskih boksača, danas i sportski direktor boksačke vrste, a ujedno i RTL-ov stručni komentator dvoboja Joshua - Parker.

JRB/SV/ME - RTRXJ04

Prije koji dan na jednom od portala Mavrović je istaknuo da očekuje da bi Joshua mogao Parkera nokautirati već u prvoj rundi.

- Zato velim da ću sada biti oprezniji. To su ipak dvojica boksača podjednakih gabarita. Mislim da su čak slične težine i visine. To su dva titana. Nekakve nijanse tko će sad prvi potegnuti i naciljati ono pravo mjesto... Joshua je u dosadašnjim mečevima pokazao da je spretniji u tomu. Može potegnuti iz više kutova, zatim i češće. Pokazao je i izmjene udaraca, da se ne vraćam na onaj epski meč s Kličkom. Međutim, ne bih Parkera diskvalificirao prije nego je ušao u ring.

Mavrović to obrazlaže i sljedećim stavom.

CARDIFF, WALES - OCTOBER 28:  Anthony Joshua (white trunks) and Carlos Takam (black trunks) in action during their IBF, WBA & IBO Heavyweight Championship contest at Principality Stadium on October 28, 2017 in Cardiff, Wales.  (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)
Richard Heathcote / Getty Images
Anthony Joshua vs Carlos Takam

I čelik se da saviti

- Parker je dečko koji ovim mečom može dobiti puno više nego Joshua. Zato što je Joshua već poznat, popularan, slavan, bogat, osvojio je više naslova. Parker je “gladan”, ima jednu, idemo reći, malu titulu. Nije imao ni baš tako visoko plaćene borbe dosad. Njemu je ovo stepenica koja je golema i pitanje je može li mu se nešto slično pružiti kao šansa više u životu. U tom kontekstu ja Parkera ne bih ostavljao bez šanse. On sigurno svojom snagom udaraca, pogodi li na pravo mjesto, ima šanse. Čujte, i Joshua je protiv Klička bio na guzici, dakle, nije čelik kojeg se ne da saviti.

Je li moguće očekivati borbu na razini Joshua - Kličko iz travnja 2017?

- Hm, Kličko je tu bio puno oprezniji i tako je onda i Joshuu držao na nekoj distanci opreznosti. Mislim da Parker niti ima tog strpljenja, niti takav gard. On je otvoreniji, stil boksa mu je dinamičniji. Mislim da će tu puno prije doći do izmjene udaraca, puno ranije nego Joshua - Kličko prije godinu dana. A kada dođe do izmjene između dvojice takvih boraca, onda ne vidim načina kako da obojica ostanu na nogama.

Drugim riječima, očekujete nastavak spektakla?

- Očekujem puno prije pokušaje u rušenju. Kličko je bio boksač naglašeno oprezan, dok sad imate s druge strane Parkera koji nije tako strpljiv. Lako se može dogoditi da se obojica nađu pozvanima brzo riješiti taj meč - veli Željko Mavrović.

Linker
30. travanj 2024 06:48