Ilustracija
 Getty Images
USKORO KREĆE S TRENINZIMA

BIVŠI SVJETSKI PRVAK VRAĆA SE U RING 'Kralj cigana' bacio rukavicu izazova Joshui: 'Noćna mora je napokon završena, dolazim po tebe!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2017. 19:36

Tyson Fury vraća se u boksački ring.

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji je izvan ringa otkako je detronizirao Vladimira Klička u studenom 2015. godine.

Sedam mjeseci nakon slavne pobjede Antidopinška komisija Velike Britanije (UKAD) optužila ga je za korištenje nedopuštenih sredstava, a 29-godišnji Britanac tvrdio je da je razlog pozitivnom testu konzumiranje mesa nekastriranog divlje svinje.

Danas je UKAD objavio kako je 'postignut kompromis' u 'slučaju Fury', što znači da je Fury u mogućnosti vratiti se boksu.

Po saznanju vijesti Fury je odmah uputio poruku teškaškom prvaku u WBA i IBF verzijama Anthonyju Joshui.

"Dolazim po tebe, gade. Nitko mi sada ne stoji na putu", poručio je popularni 'Kralj cigana'.

"Nožna mora koja je trajala dvije godine je iza mene...Sljedeće godine vraćam se onome u čemu sam najbolji i bit ću bolji nego ikad i spreman vratiti naslove koji meni pripadaju. Vrijeme je da zabava započne", dodao je Fury koji se vraća sportu počevši od 2018. godine.

DUESSELDORF, GERMANY - NOVEMBER 28: Tyson Fury in action with Wladimir Klitschko during their IBF/IBO/WBA/WBO World Heavyweight Championship title fight at Esprit-Arena on November 28, 2015 in Duesseldorf, Germany.  (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
Lars Baron/Bongarts/Getty Images
Vladimir Kličko i Tyson Fury

U periodu dok je bio bez dozvole Fury je nabio puno kilograma, a pa ga čeka mukottrpni process vraćanja u formu. Ukupno u karijeri ima 25 pobjeda iz isto toliko borbi, od čega ih je 18 nokautom.

Linker
06. svibanj 2024 13:37