Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
BRITANAC OŠTEĆEN?

BOKSAČKU LEGENDU KONTROVERZNI MEČ WILDERA I FURYJA VRATIO U PROŠLOST 'Dogodilo se to meni i znao sam da će se dogoditi i njemu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. prosinac 2018. 13:08

“Suđenje u meču između Deontayja Wildera i Tysona Furyja me vraća natrag u prošlost, na moj prvi meč s Holyfieldom. Ovo vam pokazuje koliko je teško jednom Britancu doći u Ameriku i uzeti njegov pojas, a jasno je da smo upravo tome svjedočili večeras. Velike čestitke Tysonu Furyju koji nikada ne prestaje pozitivno me šokirati. Glavu visoko gore!”, napisao je bivši svjetski boksački prvak i jedan od najboljih teškaša u povijesti šakačkog sporta – Lennox Lewis.

Lewis je svoju reakciju na boksački meč godine između Deonatayja Wildera i Tysona Furyja objavio na društvenim mrežama nakon što su mu se slegle emocije dvoboja koji nije samo gledao, na njemu je i radio, piše Fight Site.

Britanac je, naime, bio dio komentatorskog tima te je čitav tjedan radio na dvoboju u Los Angelesu, koji se pokazao kao puno pogodak.

“Dogodilo se meni i znao sam da će se dogoditi i njemu”, dodao je Lewis, ali u razgovoru za BT Sports.

Lewis smatra da je Wilder bio ispod očekivanja i da je čisto poražen od Furyja. Tvrdi da su suci ti koje treba držati odgovornima za to što se “Kralj Cigana” u Veliku Britaniju ne vraća s pojasem svjetskog prvaka prema WBC federaciji.

“Vaše šake morate učiniti sucima”, slikovito dodaje Lewis i zaključuje:

“Mislim da je Wilder boksao prilično loše. Tyson Fury je za mene pobijedio u ovom meču. Vidio sam kako se Fury vratio iz ovisnosti iz depresije, dvije godine je bio neaktivan, izgubio je ogroman broj kilograma i na koncu je nadboksao WBC prvaka svijeta, kojem je poklonjen ‘draw’.”

13. travnja 1999. godine Lennox Lewis i Evander Holifield su ukrstili rukavice u legendarnoj njujorškoj dvorani Madison Square Garden. Nakon 12 sjajnih rundi suci su također presudili neodlučeno. S obzirom da se radilo o meču za ujedinjenje titula, svatko je nakon dvoboja u svom vlasništvu zadržao svoje pojaseve.

U revanšu, koji se dogodio kasnije iste godine, Lewis je u Las Vegasu jednoglasnom odlukom svladao Holifielda.

Linker
05. svibanj 2024 10:43