Stephen R. Sylvanie / USA TODAY Sports
UFC

BURNO PROSLAVIO NAJVEĆU POBJEDU KARIJERE, A SADA GA ČEKA TEŠKA KAZNA? Komisija: 'Već smo poslali poziv za saslušanje...'

Pedro Munhoz se želi boriti za upražnjenu titulu UFC prvaka u bantam kategoriji, no prijeti mu suspenzija Atletske Komisije iz Nevade koja bi mogla ugroziti njegove planove. O čemu se radi?
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. ožujak 2019. 16:38

Novinar uglednog MMAJunkieja John Morgan je u četvrtak “tvitnuo” kako je Komisija u Nevadi poslala poziv Munhozu za saslušanje, koje bi se trebalo održati već sljedeći tjedan, javlja Fight Site.

Razlog saslušanja je proslava pobjede koju je Munhoz izveo nakon što je nokautirao bivšeg prvaka Codyja Garbrandta na UFC-u 235. Podsjećamo kako se Munhoz popeo na ogradu kaveza u navali emocija nakon najveće pobjede profesionalne karijere.

To se, očito, nije svidjelo ljudima iz Komisije, kojima su još svježe rane od ekscesa na UFC-u 229.

“NSAC je upravo poslala poziv za saslušanje koje će se održati idućeg tjedna Pedru Munhozu. On je naveden za saslušanje povodom moguće privremene suspenzije. Poslao sam poruku njegovom kampu koji je odgvorio kako Komisija želi analizirati njegovo penjanje na ogradu nakon pobjede na UFC-u 235. Od same Komisije nismo i dalje dobili potvrdu!”, stoji u poruci Morgana.

Mar 2, 2019; Las Vegas, NV, USA; Pedro Munhoz (blue gloves) and Cody Garbrandt (red gloves) during UFC 235 at T-Mobile Arena. Mandatory Credit: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports - 12274366
Stephen R. Sylvanie / USA TODAY Sports

Nakon što je Khabib Nurmagomedov preskočio ogradu na UFC-u 229 i pokušao “stompati” jednog od McGregorovih trenera, Komisija u Nevadi je donijela strože propise vezane za takve postupke.

Odlučeno je da će se skakanje boraca na ogradu kavez strogo kažnjavati, a upravo je Pedro Munhoz prva “žrtva” njihove nove politike. Tek je za vidjeti hoće li UFC “contender” dobiti novčanu kaznu ili mu zaista prijeti privremena suspenzija koja bi mogla ugroziti ambiciozne planove.

Linker
07. svibanj 2024 10:45