Screenshot
SUZDRŽAO SE U ZADNJI TRENUTAK

CORMIER OTKRIO NOVE DETALJE IZ 'BORBE STOLJEĆA', INSTIKTIVNO HTIO ULETJETI U OBRANU KOLEGE Priznaje da Khabib nije znao što radi: 'Brate, poludio sam'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. listopad 2018. 21:56

Daniel Cormier iz prvih je redova svjedočio velikoj pobjedi svog prijatelja i timskog kolege Khabiba Nurmagomedova na UFC 229 priredbi, ali je isto tako bio jedna od glavnih ličnosti u svom tom kaosu koji je izbio nakon završetka borbe. Srećom, ‘DC’ je tamo bio u ulozi mirotvorca, prenosi Fight Site.

Cormier priznaje da je instinktivno htio uletjeti u obranu kolege, ali se u posljednji trenutak nekako uspio suzdržati i zajedno s Lukeom Rockholdom smiriti aktualnog prvaka.

“Znate što je ludo, to što mi borci uvijek imamo prvu reakciju da moramo ukočiti u obranu kolege, da se moramo potući… Ali ja sam tada zastao, upitao se koji mi je vrag i onda prišao Khabibu koji je totalno poludio. To je bilo najsmješnije sranje koje sam ikad vidio”, opisivao je Cormier situaciju novinarima na druženju uoči UFC 230 priredbe.

Screenshot: Youtube

“Prilazim Khabibu”, nastavio je ‘DC’, “Njega drži UFC-ovo osiguranje, a zatim kada me ugledao je počeo vikati – ‘Ovo je moj kapetan. Dajte mi da pričam s njim’. ‘Hej’, priđem mu, a on me pita – ‘Što je’. ‘Koji vrag izvodiš, što ti je’, pitam ga. A on uzvraća – ‘Želim svoj pojas, samo mi dajte moj pojas’. Onda sam ga smirio i zamolio ljude oko njega da ga vratimo u kavez, uručimo mu pojas i potom ga odvedemo od tamo.”

Što je uslijedilo već vjerojatno znate, Dana White prišao je Khabibu i objasnio mu da pojas neće dobiti u oktogonu. Predsjednik UFC-a svoju je odluku tada pravdao strahom da bi prema prvaku navijači Conora McGregora mogli početi bacati svakakve stvari.

Cormier i ekipa su tada odveli Khabiba do svlačionice, a od tamo stižu novi detalji razgovora.

“Što si ti uopće smjerao, koji je bio tvoj konačan cilj. Jesi li mu (Dillonu Danisu, op.a.) htio skočiti na glavu, koji si vrag izvodio?” – pitao je Daniel Khabiba.

“Brate, nemam pojma. Poludio sam”, glasio je odgovor Nurmagomedova prema priči Cormiera.

‘DC’ tvrdi da i nije toliko iznenađen Khabibovom reakcijom, kao ni radnjama ostalih članova njegovog tima koji su se tada uključili u makljažu.

“Nisam iznenađen jer sam mu jednom prigodom ozlijedio vrat tijekom vježbe. Tada se sva ta njegova ekipa ustala i okružila me, bili su me spremni prebiti, ali sam ih upozorio da se tako ne ponašaju u mojoj dvorani. Gledajte, ti likovi se ne igraju, ni Khabib se ne igra. On je osoba koju jako vole i u centru je njihove ekipe”, prepričao je Cormier zanimljivu anegdotu.

Linker
04. svibanj 2024 22:45