Screenshot
BIT ĆE TO PRAVI SPEKTAKL

DANIEL CORMIER OTKRIO STRATEGIJU I PLAN ZA RUŠENJE NAJVEĆEG TEŠKAŠA U POVIJESTI 'Stipe! Ja ću biti novi prvak UFC-a'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. lipanj 2018. 20:43

Daniel Cormier je u svojoj najnovijoj Instagram objavi otkrio kako misli doći do pobjede protiv Stipe Miočića, odnosno što to namjerava učiniti u njihovoj borbi 7. srpnja, prenosi Fight Site.

Cormier i Miočić ušli su u onaj najvažniji dio pripremnog kampa za svoju borbu koja se održava 7. srpnja, a u njoj je veliki ulog. Dok Miočić ide po četvrtu obranu teškaškog naslova i dodatnu potvrdu kako je u pitanju najveći teškaški šampion u MMA povijesti, Cormier će pokušati postati prvi i jedini borac koji je odjednom držao pojas u dvije najteže kategorije. Do borbe je još mjesec dana, a apsolutno je teško pretpostaviti kakav bi mogao biti njen tijek, odnosno gdje će se odvijati ona glavna akcija.

Ako je vjerovati Cormieru, on smatra da će se to dogoditi na nogama, što ne bi bilo čudno, ako znamo da oba borca imaju sjajnu hrvačku pozadinu. Prednost na nogama je na prvi dojam na strani Miočića, sve dok se borci nalaze na distanci, dok bi se moglo reći kako Cormier bolje radi u klinču i uz ogradu. No, ono što je Cormier naveo u svojoj Instagram objavi ostavlja neki drugi dojam.

“Istući ću te direktom i nadmašiti ću te u udarcima na nogama, Stipe. Ja ću biti novi teškaški prvak UFC-a”, napisao je Cormier ispod slike gdje udara fokusere koje mu drži trener Mendes. Kada bi se gledale analize borbe, rijetko tko će spomenuti direkt kao ikakvu opciju kojom bi Cormier mogao nešto napraviti, tako da ne znamo koliko ovu objavu uzeti za ozbiljno, no tko zna, možda DC odluči igrati se faktorom iznenađenja.

Što se tiče samih boraca, odnos između njih cijelo je vrijeme dobar te će takav sigurno ostati i do borbe, no možemo očekivati podbadanje na press konferencijama, u to nema nikakve sumnje. Uostalom, nešto tako smo već viđali tijekom Ultimate Fightera, kao što vrijedi navesti situaciju iz sedme epizode, emitirane prošlog tjedna. Cormier je tada Miočiću rekao da mu je toliko drag i da želi da on i dalje bude prvak, da će ga pobijediti, podići pojas prvaka, a onda mu ga vratiti u kavezu, dok će se on spustiti nazad u svoju kategoriju. Stipe se na to samo nasmijao.

Linker
02. svibanj 2024 16:36