Na fotografiji: Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ivan Kvesić
 CROPIX
PLANET HRVATSKA

DOBRE VIJESTI SA SVJETSKE KARATE LIGE Enes Garibović i Anđelo Kvesić osvojili važne bodove za plasman na Olimpijske igre

Piše: HinaObjavljeno: 22. travanj 2019. 20:25

Na turniru Svjetske karate lige u Maroku značajne bodove u kvalfikacijskom ciklusu za Olimpijske igre ostvarili su Enes Garibović plasmanom u repasaž kategorije do 75 kg i Anđelo Kvesić koji je nastupio u četvrtfinalu kategorije iznad 84 kg.

Garibović je eliminirao Kazahstanca Yermeka Ainazarova s 1-0 i izgubio od kasnijeg finaliste Iranca Ali Ashgara Asiabarija 6-0, a u repasažu do brončane medalje uspješniji je bio Azerbajdžanac Rafael Aghayev s 2-1.Anđelo Kvesić se u kategoriji iznad 84 kg plasirao među osam najboljih. U prvom kolu bio je slobodan, potom je ostvario pobjede protiv Iranca Majida Nikohemmata sudačkim preglasavanjem nakon što je borba završila bez bodova, te Francuza Faadela Bousaga s 3-0. Kvesića je na putu do polufinala eliminirao Nijemac Jonathan Horne s 5-2.Ivan Kvesić je u kategoriji do 84 kg ovoga puta natjecanje završio u trećem kolu. Nakon što je na startu bio slobodan, svladao je Tunižanina Khaireddinea Friguia 3-2, ali ga je u nastavku iznenadio Kazahstanac Igor Chikmarov 2-1. Ivan Martinac u kategoriji do 75 kg ostvario je isti plasman, pobijedivši Francuza Kiliana Cizoa 3-1 i Rusa Kirila Kuznjecova s 1-0, ali u 3. kolu uspješniji je bio Japanac Ryota Nakamura (4-0).

Boran Berak (-67 kg) startao je pobjedom nad Amerikancem Brianom Ramrupom 3-1, ali ubrzo ispao od Francuza Stevena Dacoste s 5-0. Alessandra Hasani slobodna u prvom kolu izgubila je od Japanke Sare Yamade s 3-0.

U prvom nastupu oprostili su se Ana Lenard (-61 kg) - 1-1 protiv Kanađanke Haye Yumaae zbog pravila prvog osvojenog boda, zatim Kristijan Lacković (-60 kg) minimalnim porazom od Nizozemca Yassinea Ela Attara 3-2 i Stjepan Štimac (-67 kg) izgubivši od predstavnika Azerbajdžana Rafiza Hasanova unatoč tome što je borba završila 2-2.

Vlatka Kiuk u katama bila je 5. u svojoj kvalifikacijskoj skupini s ukupnom ocjenom 21.62 što nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja.

Na natjecanju Svjetske lige u Rabatu sudjelovao je 661 senior iz 78 zemalja.

Linker
24. travanj 2024 04:40