Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media
ZDRAVSTVENI PROBLEMI

DRAMA JEDINOG HRVATA U UFC-U, SVE JE BILO U NAJBOLJEM REDU, A ONDA... 'Moram biti siguran da vena neće puknuti i tek onda ću razmišljati o povratku'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. veljača 2017. 20:31

Igor Pokrajac i njegove nedaće posljednjih mjeseci: operacija bruha, pa mirovanje i dugotrajni oporavak, malo kasnije i problemi s koljenom, terapija i iznova oporavak.

Kad se konačno činilo da su problemi postali aorist, prošlo svršeno vrijeme, upravo u trenutku kad je već imao zakazan termin i mjesto za povratak u UFC ring (4. ožujka u Las Vegasu), novi udarac. Ovaj put i šok.

Liječnici su otkrili ozljedu glave, nekakav proces, a UFC promptno reagirao otkazom već zakazane borbe protiv Eda Hermana.

Pregled u Zagrebu

- Na liječničkom pregledu mi je pronađen problem na jednoj od vena u glavi. Bolje nego da je arterija u pitanju, ali nije baš bezazleno, da bi se moglo zanemariti - veli Zagrepčanin Igor Pokrajac.

- Pregled na kojem su mi to otkrili je obavljen u Zagrebu, odavde su nalazi. Što sada? Korake poduzimam već posljednjih nekoliko dana. Prikupljam druga mišljenja, najbolju moguću dijagnozu, koju tek treba točno utvrditi. U biti, to je otkrio prof. dr. Vinko Viđak, predstojnik Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju u Kliničkoj bolnici Merkur. U njega imam bezgranično povjerenje, on sve vodi - veli Pokrajac.

Igor Pokrajac
Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media

Inače, dr. Viđak osim što je vrhunski liječnik, radiološki stručnjak, ujedno je poznat i svijetu mješovite borbe. On sam se, naime, bavi ovom vrstom sporta, trenira u UFC klubu Trešnjevka.

Nema jamstva

- Ono što je najbolje, ja se osjećam savršeno spremno, zdravo, u savršenoj, vrhunskoj formi. Odradio sam savršeno bazične pripreme od mjesec dana na Floridi. Sve je bilo baš dobro posloženo, a onda je došlo ovo... Velik šok, ali opet zdravlje je najbitnije. Zato što nitko ne može jamčiti bi li mogla ta vena, nedajbože, puknuti, možda baš za vrijeme borbe, pa prokrvariti. Sada mi je primarno to riješiti, a kad ću opet u ring, ostavimo za kasnije - na koncu će Igor Pokrajac.

Linker
03. svibanj 2024 12:44