CROPIX
STRUČNI KOMENTAR

FILIP 'NITRO' PEJIĆ ZA SN KOMENTIRA LUDU BORBU KHABIBA I MCGREGORA Dobro je da mu Dana White nije dao pojas u publici, svašta bi tu letjelo...

Piše: Filip Nitro PejićObjavljeno: 08. listopad 2018. 15:46

O borbi između Nurmagomedova i McGregora

S MMA strane, to je bila borba u kojoj je pobijedila čista taktika, tu nema priče. Bilo je poprilično jednostavno, Conor želi borbu gore, Habib želi borbu dolje i Habib je uspio u svom naumu rušenja Conora iako ga je na početku druge runde dobro uzdrmao krošeom u stand-upu. Što se tiče ishoda borbe i nisam previše iznenađen, to se otprilike moglo i očekivati, iako sam potajno očekivao da će ga Conor možda i poklopiti u borbi na nogama nekim udarcem, ali nije imao snage, nije to bio onaj Conor kojeg sam očekivao.

O skandalima nakon završetka borbe

Što se tiče ovih gluposti nakon borbe, jednostavno mi to nije sličilo na Habiba. Ili ga je netko na to nagovorio, ili je jednostavno bio toliko isprovociran svim izjavama Conora i njegovog tima prije borbe da je to bilo jače od njega. Sad su na redu sigurno neke sankcije koje mu neće baš ići na ruku, no nadam se da neće ostati bez vize ili biti izbačen iz UFC-a. Zaista mu to nije trebalo, a prije bih rekao da će takvo što napraviti Conor, a ne Habib.

O načinu proglašenja pobjednika

Dobro je da Nurmagomedovu Dana White nije dao pojas u publici, svašta bi tu letjelo u oktogon. Organizatori i ljudi koji su radili na sigurnosti, malo su se preplašili i jednostavno su htjeli da sve prođe u najboljem mogućem redu.

O borbi između Fergusona i Pettisa

Borba Fergusona i Pettisa bila je zaista odlična. Pettisu još nedostaje malo iskustva u tim težim kategorijama jer se prije borio do 66 kilograma. Borba je bila zanimljiva u svakom trenutku, volim takve borbe, to je za mene pravi MMA. Istina, u borbama se nekad moraš i hrvati, ali to za mene nije prava slobodna borba. Hrvači su za mene jedno, a slobodni borci drugo. Ferguson i Pettis su pokušavali ludorije i atraktivne poteze, bilo je i krvi, svega što jednoj pravoj velikoj MMA borbi treba. Volio bih da u idućoj borbi upare Fergusona i McGregora, to bi bilo jako zanimljivo za gledati. (edž)

Linker
07. svibanj 2024 09:12