Tomislav Kristo / CROPIX
KARIJERA ZA PAMĆENJE

FOTO: CRO COP POSLAO EMOTIVNU PORUKU NAVIJAČIMA Strani mediji naveliko pišu o odlasku legende, a genijalnu ideju dobio je novinar uglednog ESPN-a

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. ožujak 2019. 23:16

Zdravstveni problemi natjerali su Mirka Filipovića na kraj karijere. Otkrio je to legendarni Cro Cop u petak navečer kada je gostovao na Dnevniku Nove TV, a kao razlog je naveo moždani udar kojeg je dožiovio u ponedjeljak na jutarnjem treningu.

Bila je ovo kap koja je prelila čašu i u mirovinu natjela onoga koji joj se godinama uporno i uspješno opirao... S 44 godine na leđima Mirko će konačno poslušati doktore i ozbiljno shvatiti najnoviji problem, a u karijeri ih je definitivno imao na bacanje.

Cro Cop u ring više neće, a povlači se kao veliki pobjednik s čak 10 uzastopnih trijumfa, što je njegov osobni rekord u bogatoj karijeri koja ga je učinila jednim od najpoznatijih hrvatskih sportaša, ali borca s ogromnom bazom navijača iz svih dijelova svijeta.

View this post on Instagram

A post shared by Mirko Filipović (@crocop1009) on

"Što se tiče borbi, toga više nema. Nažalost, nitko nije htio ovakav kraj, ali tako je, to je život. Sada je plan da tri mjeseca uzimam lijekove, a moram izbaciti bilo kakav fizički kontakt", s posebnom je težinom u glasu otkrio Mirko Novoj TV.

Ubrzo nakon obraćnja na televiziji uslijedilo je i ono namijenjeno njegovim prijateljima i obožavateljima:

"Dragi prijatelji, zadnja borba je bila i moja posljednja borba. Nekoliko puta sam najavljivao kraj pa se vraćao jer je to bilo jače od mene, ali sada je zaista kraj. U ponedjeljak na jutarnjem treningu doživio sam moždani udar. Da ne duljim, imao sam ogromnu sreću da me nije paraliziralo ili deformiralo lice. Danas sam izašao iz bolnice i osjećam se dobro i nadam se da će tako i ostati. Liječničke upute i upozorenja sam shvatio više nego ozbiljno i sada je ispred mene faza oporavka gdje moram biti vrlo discipliniran. Nakon cca 3 mjeseca ako magnetna rezonanca pokaze da je oporavak bio uspješan moći ću nastaviti s treninzima, ali više nikada neću smjeti sparirati i primati udarce u glavu jer bi to bilo prerizično, a kamoli se boriti. Ali sve je to život, ovo je upozorenje koje sam ozbiljno shvatio. Zahvaljujem svima koji ste me pratili tijekom moje karijere i bili uz mene i u pobjedama i u porazima. Imao sam bogatu i jako dugu karijeru i zaista nemam žaliti za ičim. Hvala svima", poručio je Filipović na Instagramu.

View this post on Instagram

Dragi prijatelji,zadnja borba je bila i moja posljednja borba.nekoliko puta sam najavljivao kraj pa se vracao jer je to bilo jace od mene ali sada je zaista kraj.u ponedjeljak na jutarnjem treningu dozivio sam mozdani udar.da ne duljim,imao sam ogromnu srecu da me nije paraliziralo ili deformiralo lice.danas sam izasao iz bolnice i osjecam se dobro,i nadam se da ce tako i ostati.liječničke upute i upozorenja sam shvatio vise nego ozbiljno i sada je ispred mene faza oporavka gdje moram biti vrlo discipliniran.nakon cca 3 mjeseca ukoliko magnetna rezonanca pokaze da je oporavak bio uspjesan moći cu nastaviti sa treninzima ali vise nikada necu smjeti sparirati i primati udarce u glavu jer bi to bilo prerizično a kamoli se boriti.ali sve je to zivot.ovo je upozorenje koje sam ozbiljno shvatio.zahvaljujem svima koji ste me pratili tokom moje karijere i bili uz mene i u pobjedama i u porazima.imao sam bogatu i jako dugu karijeru i zaista nemam žaliti za ičim.hvala svima

A post shared by Mirko Filipović (@crocop1009) on

O Filipoviću su se raspisali i brojni strani mediji, a jednu zanimljivu ideju, ili bolje rečenu naredbu, dao je Chamatkar Sandhu, inače ugledni ESPN-ov novinar specijaliziran za borilačke sportove.

"Puno sreće Mirku Cro Copu, apsolutnoj legendi. Također, nitko, i kada to kažem stvarno mislim nitko, ne bi smio koristiti 'Wild Boys' pjesmu za izlazak na borilište. Umirovite i tu pjesmu."

Linker
27. travanj 2024 18:37