Screenshot / Instagram
SUCI PREPOZNALI KVALITETU

HRVATSKA BOKSAČICA NA SVJETSKOM PRVENSTVU OSTVARILA SPEKTAKULARAN I POVIJESNI USPJEH Osigurana je prva medalja u ženskome boksu, Nikolina ide po zlato

Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. kolovoz 2018. 22:05

Spektakularan i istinski povijesni uspjeh hrvatskog boksa! Nikolina Čačić je na Svjetskom boksačkom prvenstvu koje se održava u glavnom mađarskom gradu Budimpešti, u kategoriji do 57 kilograma, osvojila medalju! Prvu medalju u povijesti hrvatskog ženskog boksa kada je riječ o svjetskim prvenstvima. Zasad je ta medalja u najmanju ruku presvučena broncom, ali... možda Nikolina ima i drukčije nakane.

Naime, hrvatska reprezentativka se plasirala u polufinale i tako zasad osigurala u najmanju ruku brončano odličje! Nakon što je svladala Ukrajinku Rodionovu na bodove (5-0), hrvatska je reprezentativka pobijedila u četvrtfinalu Tajlanđanku Simnuek Panpatchara. Riječ o boksačici koja pripada planetarnom vrhu, aktualna je nositeljica bronce s posljednjeg Prvenstva Azije koja je na ovom SP već svladala europsku doprvakinju, Irkinju Rooney i Kazahstanku Dauletzhankyzy.

Tajlanđanka tijekom cijeloga sraza nije imala odgovor na Nikolinine duge ruke i kišu direkata koji su završavali na njezinoj glavi. To su prepoznali i suci za konačnih i uvjerljivih 4-1. Nikolina Čačić pokazala je vrhunski boks koji može donijeti još radosti. Ona u polufinalu danas (utorak) boksa protiv Japanke Sene Irie koja je u četvrtfinalu iznenadila Slovakinju Jessicu Triebelovu, višestruku prvakinju Europe.

Linker
04. svibanj 2024 07:49