screenshot youtube
NOKAUTER IZ VITEZA

HRVATSKI 'ROBOCOP' DOŽIVIO TEŽAK NOKAUT I OSTAO BEZ TITULE Soldić je imao Južnoafrikanca na konopcima, ali onda je doletio lijevi kroše iz pakla

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2018. 01:50

Nokauter iz Viteza, popularni hrvatski 'robocop' Roberto Soldić ipak nije uspio obraniti svoju KSW titulu u velter kategoriji protiv Dricusa Du Plessisa u Wroclawu i tako prekinuti Du Plessisov niz od sedam pobjeda.

Znalo se još i prije same borbe kako između ova dva borca vlada mala netrpeljivost i bilo je zanimljivo vidjeti kako će sve izgledati u samom 'kavezu'. Odmah u prvoj rundi Soldić je nametnuo svoj ritam i nakon samo dvadesetak sekundi uputio opasan kroše koji je ozbiljno uzdrmao Du Plessisa. Povukao se malo Južnoafrikanac, ali zatim je uslijedio novi težak udarac kojim ga je Soldić srušio na tlo. Izgledalo je na prvi trenutak kako će 'Robocop' završiti čitavu priču, ali Du Plessis ga je uspio zaustaviti u pokušaju 'ground and pound' udaraca. Do kraja prve runde Du Plessis je malo preuzeo inicijativu, ali nije uspio ozbiljnije ugroziti Soldića.

Dricus Du Plessis je nešto bolje otvorio drugu rundu i uglavnom niskim udarcima nogom pokušao omesti Soldića, a nakon samo minutu i pol ga teško nokautirati. Jedan lijevi kroše u bradu bio je dovoljan da iznenadi našeg borca koji je pao na tlo, da bi Južnoafrikanac udarcima rukom završio borbu.

Valja istaknuti kako je pojas prestižne poljske promocije Soldić (13-2) osvojio u prosincu na KSW 41 priredbi u Katowicama gdje je tadašnjeg prvaka Borysa Mankowskog zaustavio tehničkim nokautom nakon tri runde. Vitežanin je u taj meč uskočio kao zamjena upravo za Du Plessisa koji je zbog ozljede ligamenta desne ruke otkazao nastup dva tjedna prije održavanja priredbe.

Linker
03. svibanj 2024 21:34