Screenshot
JOŠ SAMO TJEDAN DANA

I PROTIVNICI TVRDE: BIT ĆE TO BORBA KAKVA SE NE PAMTI 'Stipe ima sve, sve radi dobro, nije 'trash talker', ovo nije jedna od onih borbi s mržnjom...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. lipanj 2018. 22:34

Još nas tjedan dana dijeli do UFC-a 226 i spektakla u kojem ćemo gledati borbu za teškašku titulu između Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

Upravo je jedan od najiščekivanijih dvoboja godine bio tema na Submission Radiju gdje je gostovao osnivač AKA tima i trener Daniela Cormiera – Javier Mendez.

“Što reći o Stipi. On je sjajan, on je sjajan u svemu. Odličan je ambasador sporta”, započeo je Mendez.

“Sve što radi, radi dobro i nije ‘trash talker’. Ovo nije jedna od onih borbi u kojoj ima mržnje. Ovo je samo nešto tipa ‘hajdemo vidjeti tko je bolji’. Nema tu nikakve mržnje”, nahvalio je Mendez Stipu pa se bacio na nešto detaljniju analizu njegovih vještina.

“Stipe… on ima i fenomenalne ruke. Također posjeduje i veliku snagu u udarcima dok se povlači, ali i kada ide prema naprijed. Jako je dobro potkovan u svim segmentima i ima visok IQ. Stipe ima sve.”

Da ne bi bilo da hvali samo Miočića, Javier se ubrzo prebacio i na svog prvaka iz poluteške.

“DC ima malu prednost u hrvanju. Znate, na malo je višoj razini u tom području. Mislim i da se nama s tim otvara nešto više mogućnosti u udaračkom pogledu, ali definitivno faktor snage ide na Stipinu stranu. No to nije ništa što DC nije vidio. On nikada nije izgubio rundu kao teškaš i očekujem da tako nastavi. Da nastavi s dominacijom nad teškašima.”

Mendez je otkrio i svoj idealni scenariji.

“U idealnom bi se scenariju on borio s Brockom Lesnarom nakon Stipe. Ali opet… treba prvo proći Stipu, a to neće biti lagan zadatak. Zatim nakon Brocka još i Jones pa mirovina i karijera na koju može biti ponosan”, zaključio je poznati trener.

Linker
17. svibanj 2024 13:48