REUTERS/Steve Marcus
NE DIRA GA PREVIŠE

IRAC NIJE IMPRESIONIRAN MAYWEATHEROVOM ZARADOM NA RIZINU Ovaj zaradio milijune za tri runde, ali McGregor tvrdi da će ga skinuti s Forbesove liste

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. siječanj 2019. 20:40

Conor McGregor nije impresioniran honorarom koji je Floyd Mayweather Jr. spremio za nastup u Japanu te mu je poručio da neće još dugo držati titulu najplaćenijeg sportaša svijeta.

41- godišnji boksač se na društvenim mrežama pohvalio da će za 3 runde ekshibicijskog boksa protiv neporaženog kickboxing talenta Tenshina Nasukawe na RIZIN 14 priredbi zaraditi devet milijuna dolara.

“Što bi mi vi rekli da vam ja kažem kako ću zaraditi 9 milijuna dolara za sparing od 9 minuta u Tokiju? Bi li i vi učinili isto? Ja to zovem devetominutnom šetnjom”, napisao je Mayweaher koji je 21 godinu mlađeg Japanca završio već u prvoj rundi.

No, iako se radi o impresivnom honoraru za jedan “sparing” , Maywerather nije došao niti blizu cifri od 285 milijuna dolara koliko je zaradio 2017. za borbu protiv UFC- ove zvijezde McGregora. Meč je Mayweathera stavio na vrh Forbesove liste najplaćenijih sportaša, no McGregor ga upozorava da će uskoro izgubiti taj status.

“S tih devet milijuna nećeš dugo ostati na vrhu moje liste“, napisao je McGregor na društvenim mrežama.

McGregora je meč protiv Maywethera, što mu je ujedno bio i boksački debi, učinio jednim od najbogatijih sportaša svijeta. Irac je zaradio oko 100 milijuna dolara čime je završio na četvrtom mjestu Forbesove liste, a iznad njega su se, osim Mayweathera, našle tek nogometne zvijezde Liones Messi i Cristiano Ronaldo.I dok je umirovljeni Mayweather po pitanju zarade od sporta napravio korak unazad i ovo mu je bio jedini nastup u 2018.

McGregor se u prošloj godini obračunao s Khabibom Nurmagomdovom na 229 što je prema gledanosti i prodaji najveća borba u povijesti promocije te je Ircu sigurno donijela više od 9 milijuna dolara.

Linker
01. svibanj 2024 13:43