Ronald Gorsic / CROPIX
SPEKTAKL U CIBONI

'JA SAM NAJBOLJI BOKSAČ NA SVIJETU' Hrgović najavio prvu obranu WBC-ovog pojasa, a iz njegovog tima samouvjereno poručili: 'Spremni smo i za Wildera'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2018. 17:36

Filip Hrgović će ove subote u Košarkaškom centru Dražen Petrović po prvi puta braniti titulu međunarodnog WBC prvaka. Protivnik najboljeg hrvatskog boksača bit će Ekvadorac Ytalo Perea.

Danas je Hrgović izašao pred novinare i na press konferenciji najavio svoj idući meč. Zanimljivo, njegovog protivnika nije bilo. Perea je, naime, zakasnio na avion te se neplanirano nešto duže zadržao u Južnoj Americi.

"Nadam se da će doći. Nije se valjda predomislio ili uplašio", u šaljivom će tonu Hrgović, koji se zatim osvrnuo više na ono što bi mogli od njega očekivati u ringu.

"Uvijek sam spreman za nokaut. Ako će biti prilike, nastojat ću je ne propustiti, ali isto tako ako ne ide... znam što mi je raditi. Skupljat ću bodove, profesionalac sam."

Riječ je pred novinarima dobio i Hrgovićev trener Pedro Diaz koji je komentirao kako se Filip snalazi s izmjenama u taktici i stilu borbe, no 'Hrga' ga je prekinuo:

"Ja sam najbolji boksač na svijetu, sad samo radimo na tome da budem još superiorniji".

Koliko je zapravo Filip daleko od svjetske razine?

"Ako nam date Wildera sutra, može! Ma može i danas! Možda je najbolje da to kaže njegov trener, no naš su plan mečevi s najboljima. No, kao što kažu Filip i njegov trener, možemo se s najboljima boriti i danas", nadodao je nešto kasnije Nisse Sauerland, prvi čovjek promocije koja se brine za karijeru hrvatskog teškaša.

Naglasimo i kako će prije Hrgovića u ring Ivana Habazin koju čeka susret s Mađaricom srpskog podrijetla Evom Bajić.

"Vjerujem u pobjedu i to ovog puta nokautom. Moram priznati da nisam očekivala revanš s njom i zato mi je jako drago, jer sam od nje bila ubilježila prvi poraz. Bilo je to 2013. Jedino što smatram da sam sada puno bolja, da sam više napredovala. Nemojte inače gledati njezin ukupni boksački omjer (14-14) jer bi on mogao zavarati. Takav je jer je ona uvijek prihvaćala sve borbe, a bavila se i kick-boksom, ali ono što je kod nje konstanta je da je stalno spremna", naglasila je Habazin.

Linker
04. svibanj 2024 09:53