Screenshot / Youtube
VENA EKSPLODIRALA U GLAVI

JEDAN OD NAJBOLJIH MMA BORACA SVIH VREMENA OTKRIO TRI NAJTEŽA TRENUTKA U KARIJERI Sve ga se češće spominje kao protivnika superdvoboja Conor-Khabib

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. kolovoz 2018. 21:57

Georges St. Pierre po mnogima je najbolji MMA borac svih vremena. Iza fenomenalnog 37-godišnjeg Kanađanina je 28 (26-2) profesionalnih dvoboja s kojima je započeo još početkom davne 2002. godine.

GSP-a najviše pamtimo kao nezaustavljivu silu u velter kategoriji u razdoblju od 2007. do 2013. godine, a u novije vrijeme najčešće ga se spominje kao borca koji se vratio nakon četverogodišnje pauze i odmah u svom povratničkom meču detronizirao Michaela Bispinga, tada prvaka srednje kategorije.

Ubrzo nakon osvajanja titule u kategoriji višoj od njegove prirodne, GSP se odrekao pojasa, a danas ga se često gura kao potencijalnog protivnika pobjedniku meča u kojem ćemo gledati Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova, prenosi Fight Site.

St. Pierreova dva poraza stižu iz dvoboja s Mattom Hughesom i Mattom Serrom, no niti jednog od njih legendarni borac nije uvrstio među svoje najteže izazove, već je na to pitanje na nedavno održanoj press konferenciji u Australiji dao zanimljiv odgovor.

GSP je, naime, tu napravio tri kategorije. Jedna je predstavljala borca kojeg je vidio kao najčvršćeg protivnika, druga najtežu borbu kada gledamo vještinu njegovog suparnika, a treća najtežu borbu kada pogledamo štetu koju je u njoj pretrpio.

“Kao pojedinac, mislim da je najčvršći bio Michael Bisping, a najteža borba je bila ona prva protiv B.J. Penna. Vjerujem da je on u svojim najboljim danima bio najvještiji MMA borac s kojim sam se ikad borio. On je bio nešto poput savršenog borca, bio je dobar u svim segmentima i mogli ste mu pronaći jako malo slabosti”, izjavio je GSP pa nastavio:

“Ako pak na najtežu borbu gledamo kao na onu u kojoj sam primio najviše štete onda bi to bila borba protiv Carlosa Condita. Dobio sam onaj ‘kick’ u glavu zbog kojeg sam završio u bolnici, tada mi je eksplodirala vena u glavi”, otkriva bivši prvak.

Linker
06. svibanj 2024 03:36