screenshot youtube
POSLASTICA U OKTOGONU

KAKAV BIO TO BIO SPEKTAKL! JEDAN OD NAJBOLJIH IKAD SE VRAĆA U BORBI STOLJEĆA 'Meč protiv McGregora bi bio najveći u povijesti, Conor nije bezopasan!'

Sada već ponovno bivši UFC prvak Georges St. Pierre je nakon nekoliko mjeseci šutnje napokon početkom ovog tjedna otkrio svoje planove za budućnost. Kanađanin je, podsjećamo, u prosincu napustio tron srednje kategorije na koji je tek stupio pobjedom u povratničkom meču nakon četiri godine pauze protiv Michaela Bispinga.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. ožujak 2018. 22:41

Razlozi su bili medicinski iako većina analitičara smatra da se radilo tek o dobrom opravdanju. Prave razloge, smatraju upućeni, treba tražiti u tome da St. Pierre ne želi nastupati više u srednjoj kategoriji što bi prema aktualnom ugovoru s UFC-om trebao napraviti, prenosi Fight Site.

Da je tomu tako, može se naslutiti i prema njegovom intervjuu u emisiji “The MMA Hour” u kojem je otkrio da bi se u slučaju povratka mogao spustiti u velter ili čak i u laku kategoriju. Također je naglasio da ga zanimaju samo veliki mečevi za koje se može motivirati. Prevedeno, St. Pierre na kraju karijere želi zaraditi gomilu novca u dvobojima koji ne bi bili prevelik rizik za njegovo zdravlje. Idealan protivnik bi recimo bio Irac Conor McGregor

U intervjuu za FightHub TV, St. Pierrov trener slavni Firas Zahabi je otkrio svoje želje kada je u pitanju povratak GSP-a. Upitan o eventualnom super-meču protiv McGregora, Zahabi odgovara:

Aug 26, 2017; Las Vegas, NV, USA; Conor McGregor arrives for his boxing match against Floyd Mayweather Jr. at T-Mobile Arena. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports / USA Today Sports

“To su dva ogromna imena. Volio bih da se taj meč dogodi. Ali ne vjerujem da će se realizirati. Mislim da je tu problem razlika u veličini boraca, a Conor će morati prije ili kasnije braniti svoj pojas. Ne mogu se boriti za titulu u srednjoj, to bi po meni bilo ludo.”

No, neovisno što meč nema previše natjecateljskog smisla, vlasnik TriStar Gyma smatra da je to nešto što bi fanovi zasigurno željeli. I čini se da agitira za ovaj dvoboj…

“Mislim da bi to bila mega borba koju bi svi htjeli. To je nešto što svatko na svijetu želi pogledati. Mislim da bi to bila veća borba od one između Mayweathera i McGregora. To bi bila najveća borba u povijesti ovog sporta. Ja nisam match maker, ali da jesam, tu bih organizirao”, dodaje Zahabi.

Slavni stručnjak je svjestan da McGregor nije bezopasan neovisno o tome što je St. Pierre fizički znatno veći čovjek.

“Slušajte, Georges je svjestan svega onoga što McGregor nudi. Conor je jako dobar u držanju distance, a kada je pređeš, onda te kazni. Georges to zna, ali on je toliko dobro potkovan u hrvanju i BJJ-u, tako da ne vidim da bi imao problema.”

“McGregor je filigranski precizan svojom lijevom rukom. To mu moram priznati. Ima bolji zadnji direkt od Georgesa, to je sigurno. Ali Georges je previše pamentan, previše inteligentan, previše taktički iskusan. Ne vjerujem da bi ga Conor uspio dohvatiti. Nije nemoguće, ali nije izgledno”, zaključuje Zahabi.

Linker
01. svibanj 2024 05:30