screeshot youtube
RUŽNE SENE

KHABIB BIJESAN JER NIJE DOBIO POJAS 'Ako treba, stavite me u zatvor, ali dajte mi ono što sam zaslužio!; PREDSJEDNIK UFC-A 'Ne mogu ti dati pojas!'

UFC 229 završio je na najgori mogući način- tučnjavom koju su započeli nitko drugi doli prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov te član tima McGregor, Dillon Danis.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2018. 10:31

Dagestanac je u glavnoj borbi priredbe u Las Vegasu obranio pojas zaustavivši Conora McGregora submissionom u četvrtoj rundi.

No umjesto da se nakon toga okruni pojasem i odradi intervju Nurmagomedov je iskočio iz kaveza i potukao se s McGregorovim jiu- jitsu trenerom Dillonom Danisom, prenosi Fight site.

U kaosu koji je uslijedio neki od Khabibovih timskih kolega napali su McGregora u Octagonu, no snimka iz drugog kuta pokazuje da se prije toga i sam “The Notorious” na ogradi uključio u obračun s jednim od članova tima Nurmagomedov.

Kaos koji se dogodio nakon glavne borbe UFC 229 eventa, i na koji UFC-ova sigurnosna služba nije bila spremna, doveo je do vrlo neobične situacije. Po nekim informacijama, po prvi put u povijesti UFC-a, pobjednik borbe nije se nalazio u kavezu tijekom proglašenja i to se dogodilo baš u borbi koju se nazvalo najvećom u UFC povijesti. Bruce Buffer je tako “and still…” izjavio u trenutku dok se u kavezu nalazio jedino on.

- Daj mi pojas! Jesi čuo! Ako treba, stavite me u zatvor radite što hoćete, ali dajte mi moj pojas. Dajte mi pojas koji sam krvavo zaslužio. Izborio sam ga na pošten način.

Khabiba Nurmagomedova nije bilo lako smiriti nakon toga, iako su se tog zadatka prihvatili njegovi timski kolege Daniel Cormier i Luke Rockhold, koji su došli u kavez pokušati dovesti UFC-ovog prvaka u stanje gdje više neće biti pod tolikim utjecajem emocija. Na kraju su u tome uspjeli, Khabib se smirio i čekao je proglašenje, no onda mu je prišao Dana White, koji je prije toga tješio McGregora. Irac je napustio kavez, a onda je došlo do razgovora predsjednika UFC-a i prvaka lake kategorije na sredini kaveza.

- Ukoliko stavim ovaj pojas na tebe, svi će krenuti bacati svakakve stvari u oktogon - rekao je White dok je objašnjavao Khabibu zašto neće biti okrunjen na mjestu gdje je Conora McGregora prisilio na tapkanje.

Khabib je nakon toga napustio kavez uz veliko osiguranje, a dok je prolazio kraj irskih navijača došlo je do toga da su ga gađali svakakvim stvarima te su ga polijevali pivom. Kao što smo spomenuli, Bruce Buffer pobjednika je pročitao bez njegovog prisustva, a Khabibu će pojas vjerojatno pripasti u svlačionici, bez svijetla kamera, osim možda onih službenih UFC-ovih te bi se trenutak dodjela istog možda mogao naći u “Embedded” ili “The Thrill and the Agony” serijalu.

Linker
30. travanj 2024 15:33