Screenshot (YouTube)
ODLUKA KOMISIJE

KHABIB I MCGREGOR PRIVREMENO SUSPENDIRANI ZBOG KAOSA U MEČU GODINE! Vjerovalo se da će Irac biti izuzet, ali snimke su pokazale i njegovu odgovornost

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2018. 13:35

Atletska Komisija države Nevade je izdala privremenu suspenziju Khabibu Nurmgomedovu i Conoru McGregoru dok traje istraga vezana za UFC 229, odnosno kaos koji je nastao nakon što je Rus obranio pojas prvaka u lakoj kategoriji proteklog vikenda u Las Vegasu.

Ova privremena suspenzija može trajati maksimalno deset dana, a u prvi mah se vjerovalo da će Irac biti izuzet, no kasnije snimke su pokazale i njegovu odgovornost u makljaži i kaosu, piše Fight Site.

Sljedeći susret Atletske Komisije je zakazan za 24. listopada, a tada će članovi glasati da li treba produljiti suspenziju na neodređen period za oba borca, odnosno do kraja istrage koju će provoditi. Ovu vijest je prvo objavio ESPN, a onda su je potvrdili i drugi američki mediji.

Podsjećamo kako je nakon “main eventa” UFC-a 229 Nurmagomedov preskočio ogradu Octagona u namjeri da se obračuna s McGregorovim sparing partnerom Dillonom Danisom. Nastao je pravi kaos pored kaveza i opća makljaža koja se brzo preselila i u sam Octagon s obzirom da su se neki od članova Khabibovog tima htjeli obračunati i s McGregorom.

Komisija je zamrznula honorar ruskog borca u iznosu od 2 milijuna dolara dok je onaj Conorov isplatila (3 milijuna). U međuvremenu je Nurmagomedov zaprijetio UFC-u da u slučaju otkaza Zubaira Tukhugova UFC mogu potrgati i njegov ugovor. Tukhugov je jedan od Khabibovih boraca koji su sudjelovali u makljaži i koji su već dobili obavijest da više nisu dio elitne promocije.

Tukhugova je uskoro trebao čekati obračun sa svojim sunarodnjakom i Conorovim sparing partnerom Artemom Lobovim. Čeka se reakcija UFC-a.

Linker
02. svibanj 2024 00:20