Screenshot (Instagram)
GLASNO JE ODJEKNULO

KHABIBOV OTAC ISPALIO IZJAVU KOJA NIKAKO NIJE DOBRO SJELA ČELNICIMA UFC-A 'Može revanš protiv McGregora, ali ne pod MMA pravilima!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2018. 20:38

Nakon što je Dana White prilično oštro demantirao meč između Conora McGregora i Donalda Cerronea, potpuno je nejasno s kim će se dvije najveće UFC zvijezde susresti u sljedećim mečevima. Prema riječima Khabibovog oca Abdulmanapa Nurmagomedova, njegov sin bi se mogao okušati upravo protiv starog rivala – Conora McGregora, piše Fightsite.hr.

No, postoji jedan detalj! Khabib bi to volio učiniti u boksačkom ringu, pod boksačkim pravilima.

“Kada govorimo o meču protiv Conora pod boksačkim pravilima, to je nešto za što smo itekako zainteresirani. Khabib je pokazao da zna kako pobijediti najbolje udarače MMA svijeta. Rekao je da to može učiniti i prije nego što je to napravio, ali mu je malo tko vjerovao. Ali nakon snažnih pobjeda protiv Michaela Johnsona, Edsona Barboze… te sada Conora, ljudi su počeli vjerovati!”, rekao je Abdulmanap u posljednjem intervjuu za rusku Izvestiju.

Jasno je koji je cilj Khabiba i njegovog tima – izjeći revanš s McGregorom pod UFC-ovom palicom i to iz nekoliko razloga. Osim problema s Atletskom Komisijom u Nevadi koji i dalje nisu riješeni, jasno je da Rus od elitne promocije ne može dobiti 50 milijuna dolara koliko navodno traži za revanš. S druge strane, ukoliko meč sami organiziraju i učine ga pod boksačkim pravilima, moguće je da dvoboj ostvari rekordnu prodaju i donese obojici pravo bogatstvo.

“Mislim da ga Khabib može pobijediti i u boksačkom ringu. Khabib ima sve kvalitete i svo znanje da to može napraviti i prema boksačkim pravilima. Jedna od ključnih kvaliteta je njegova izdržljivost. Sjetite se njegovog meča na pet rundi protiv Iaquinte u kojem je Khabib pokazao volju za borbom u svim segmentima MMA-ja. Koristio je sve: od prednjeg direkta do kontrole na parteru. Želim istaknuti da je meč protiv Iaquinte bio izuzetno bitan za sve nas. Tada smo uzeli pojas i pritom ostali mirni”, dodaje otac UFC prvaka u lakoj kategoriji.

I McGregor ne bi imao ništa protiv revanša protiv Nurmagomedova, no za sada se nije izjašnjavao o eventualnom boksačkom meču protiv svog rivala. S druge strane, sasvim je jasno što UFC misli o ovoj ideji. Ništa dobroga!

Linker
02. svibanj 2024 07:01