Screenshot (YouTube)
NOVITET

KOMPLIKACIJE S POVRATKOM VELIKE ZVIJEZDE NATJERALE UFC NA RADIKALAN POTEZ? Spektakularna priredba u novom ruhu: 'Sretan sam što sam dio povijesti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. rujan 2018. 18:26

UFC i dalje nije najavio glavni meč UFC-a 230 u Madison Square Gardenu. Analitičari stoga vjeruju da se još uvijek čeka rasplet situacije s Jonom Jonesom jer je sasvim jasno da su čelnici UFC-a htjeli upravo njega vidjeti kao predvodnika te velike priredbe u New Yorku.

No, kao što je Jonesov menadžer Malki Kawa otkrio u recentnom razgovoru, iako Jonesu završava suspenzija prije UFC-a 230, još uvijek nisu riješena sva tehnička pitanja i teško je očekivati da bi sve moglo biti spremno za 3. studeni, piše Fight Site.

U nemogućnosti da Jonesa gurnu u “main event” UFC se mora okrenuti drugim rješenjima. A to nisu neka nova rješenja, nego samo ušminkavanje meča Natea Diaza i Dustina Poiriera koji je već najavljen kao sunaslovna borba.

Naime, prema posljednjim objavama na društvenim mrežama Diaza i Porirera od utorka, njih dvojica će se boriti za titulu u novopečenoj kategoriji do 74.8 kilograma ili 165 funti. Bio bi to prvi meč ikada održan u toj diviziji unutar Octagona, a ujedno bi za ulog odmah imao pojas prvaka.

“Sretan sam što mogu najaviti da donosimo novu diviziju u UFC. Borit ću se u glavnoj borbi priredbe 3. studenog u New Yorku protiv Dustina Poiriera za prvi pojas u -74.8 kg kategoriji. Sretan sam što sam dio UFC-ove povijesti”, stoji u Diazovom “tvitu”.

Otprilike u isto vrijeme nešto slično je na društvenim mrežama objavio i Dustin Poirier.

“Bilo je ovo dugo putovanja, ali napokon smo ovdje. New York City i prva ikada borba za titulu u -74.8 kg kategoriji u UFC-u. Bit će krvi”, stoji u Poirierovoj poruci.

Za sada nema potvrde od čelnika UFC-a da se radi o istinitoj informaciji, no teško je povjerovati da bi Diaz i Poirier u isto vrijeme izmislili potpuno istu priču i objavili je na društvenim mrežama.

O uvođenju dodatnih kategorija u strukturu UFC natjecanja se govori već duže vrijeme, posebno od kada se drastično povećao broj boraca koji padaju na službenoj vagi. Upravo je je najviše spominjana nova težinska kategorija koja bi se “ugurala” između lake (-70) i velter (-77). Predsjednik promocije Dana White je u nekoliko navrata demantirao da UFC želi tako nešto, no u nedostatku boljih rješenja čini se kako je i ovo dobro…

Linker
03. svibanj 2024 07:27