screesnhot youtube
UFC FIGHT NIGHT LONDON

LEGENDARNI BRAZILAC PRETRPIO TEŽAK NOKAUT Ovaj Rus nije šala: Ako Stipe Miočić svlada Cormiera, pogledajte tko bi mu mogao biti idući protivnik!

UFC Fight Night u Londonu donio je novog pretendenta na naslov teškaškog UFC prvaka. Alexander Volkov odradio je sjajan nastup u kojem je strpljivo čekao priliku, dočekao je u četvrtoj rundi te je nokautirao bivšeg prvaka, Fabricia Werduma. Jan Blachowicz je u sunaslovnoj borbi osvetio poraz od Jimija Manuwe, Tom Duquesnoy savladao je Terriona Warea, dok je Leon Edwards pobijedio Petera Sobottu prekidom u posljednjoj sekundi borbe.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2018. 09:28

Uistinu sjajne glavne dvije borbe vidjeli su gledatelji u O2 Areni, čime mogu biti apsolutno zadovoljni te je event svakako opravdao očekivanja, prenosi Fight site. A glavna zvijezda njega je Alexander Volkov, čovjek koji je kao autsajder savladao Fabricia Werduma, došao do 4-0 skora u UFC-u te je time predstavio sebe kao potencijalnog budućeg izazivača.

Borba između Volkova i Werduma krenula je tako da je Werdum odmah krenuo koljenom, što je Volkov izbjegao te mu se nasmijao, ali taj trenutak osmijeha je Brazilac iskoristio za prvo rušenje u borbi. Radio je Werdum iz gornje pozicije, no Volkov je pokazao kako ima jako dobar gard te nije dozvolio primanje nikakve značajnije štete. Rus se uspio ustati minutu i pol prije kraja runde i odmah je naštetio Werdumu serijom udaraca, dok Werdum smiruje situaciju još jednim rušenjem u posljednjoj minuti runde.

Druga dionica također kreće agresivnim Werdumom, no Volkov jako dobro kontrira i ne dozvoljava preuzimanje kontrole od strane brazilskog majstora partera. Werdum sredinom runde ipak dolazi do rušenja, ali Rus i dalje odlično radi iz garda. Ipak je prošao jedan lakat Werduma i Volkov odlazi u kut s posjekotinom na čelu.

Treća je runda ona u kojoj Volkov napokon radi bolje i vidi se da je odmorniji, čemu je vjerojatno zaslužno i to što se ovu borbu nije odlučio boriti iz svog uobičajenog kyokushin garda, koji je efektan ali svakako više umara. Volkov je svakako bio bolji na nogama, dok smo na podu vidjeli nekoliko sjajnih poteza obojice, s naglaskom na Werduma, koji ipak nije iz toga uspio izvući nešto više i treća runda je prva u ovoj borbi koju je izgubio.

Vidljiv je bio umor bivšeg prvaka, koji sve češće pokušava povući gard, ali “Drago” ne nasjeda na to i traži borbu na nogama. Krajem prve minute četvrte runde borci su ipak na podu, gdje je Werdum unutar garda, ali Volkov ne dozvoljava da iz njega aktivno radi. Umjesto toga iznenađuje Brazilca preko dva sjajna udarca koja su vidno uzdrmala Werduma. Volkov je to primijetio te se ustao, čime je na isto nagnao svog protivnika. Još uvijek nedovoljno oporavljeni Werdum radi par koraka naprijed i Volkov to koristi za dva strašna aperkata u bradu, koja Vai Cavala bacaju na pod, a tamo slijedi još jedan udarac koji možemo opisati kao klasično “zakucavanje” i Fabricio Werdum je nokautiran!

Sunaslovna borba nije ponudila ništa manje akcije, a u pitanju je bio jedan revanš, koji na prvi dojam nije imao previše smisla. Jimi Manuwa savladao je Jana Blachowicza prije manje od tri godine na njegovom domaćem terenu u Krakowu, a sada je to trebao potvrditi na svom. I tu tome nije uspio, nego je Blachowicz pokazao kako je puno toga naučio iz njihove posljednje borbe te kako se kroz vrijeme promijenio kao borac.

Puno je ovo bila otvorenija borba od njihovog prvog okršaja, za što je svakako zaslužan Blachowicz, koji je znao da mora napadati i tražiti priliku za pogoditi već prošlim borbama načetu bradu Jimija Manuwe. I to je jako dobro radio kroz cijelu prvu rundu, koja mu svakako pripada, kako inicijativom, tako i količinom udaraca. Drugu rundu u prvi plan dolazi Blachowiczeva brada, koja je primila nekoliko udaraca s kakvima je Manuwa čistio neke svoje ranije protivnike. Ipak, Poljak je bio spreman na to. Možda je izgubio drugu rundu, ali je pokazao kako ne namjerava ovog dana biti nokautiran. Nastavlja Jan sjajno raditi i treću rundu te se činilo da bi mogao nokautirati već umornog Manuwu. U tome nije uspio, ali ga je zato srušio pola minute prije kraja, za potvrdu pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom, kakva je na kraju i došla.

Linker
05. svibanj 2024 16:23