Joe Camporeale/USA TODAY Sports / USA Today Sports
POVIJESNI 200. UFC

LUDA NOĆ U LAS VEGASU Lesnar utiša kritičare, Silva izbjegao batine, Velasquez pomeo Browna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2016. 19:50

Sinoć je u lasvegaškoj T-Mobile Areni održan povijesni UFC 200. Spektakularni mečevi oduševili su milijune i milijune navijača diljem svijeta, a iznenađenja i adrenalina svakako nije nedostajalo. Luda noć u Las Vegasu će se još dugo pamtiti i prepričavati.

Iznenađenja Nunes i Lesnara

U glavnoj borbi večeri Amanda Nunes uzela je pojas u bantamu pobijedivši Mieshu Tate poslije samo tri minute borbe u prvoj rundi. Nunes je borbu protiv Tate završila gušenjem na parteru, pa Tate tako nije uspjela obraniti pojas kojeg je osvojila protiv Holly Holm. I ovaj je dvoboj samo potvrdio koliko je izjednačena ova ženska divizija u UFC-u, a tek treba stići Chris Cyborg

U “co-main” eventu smo vidjeli još jedno iznenađenje. Brock Lesnar je svladao Marka Hunta jednoglasnom odlukom sudaca. Lesnar je inače WWE zvijezda odnosno kečer zbog čega su čelnici UFC-a pretrpili kritike, no njegova pobjeda ipak govori kako je poziv bio opravdan.

Silvi svaka čast!

Nakon suspenzije Jona Jonesa zbog dopinga, Andersonu Silvi ostao je samo jedan dan za pripremu protiv Cormiera. Izdržao je 15 minuta, a na kraju meča je čak stisnuo prvaka i zadao mu probleme. Ostatak meča je uglavnom odrađen na podu gdje je taktički pametni Amerikanac jednostavno kontrolirao sigurno 10 kilograma lakšeg protivnika. Rušiti ga nije bio nikakav problem. Publika nije odobravala ovakvo “ziheraštvo”, no svaki put kada bi se akcija nastavila na nogama, Cormier je bio u realnoj opasnosti te je brzo prebacivao akciju na parter. Na koncu su suci zasluženo pobjedu dali Cormieru.

Aldo odradio vrhunski taktički dvoboj

Jose Aldo postao je privremeni prvak pobjedom na bodove protiv Frankieja Edgara. Čitav dvoboj se održao na nogama jer Amerikanac niti u jednom trenutku nije uspio srušiti Alda na parter. Brazilac je odradio taktički pametan dovoboj izbjegavajući Edgarove udarce nogama te tako izbjegao borbu na parteru.

Stari Cain se vratio!

Cain Velasquez je na uvjerljiv način ispratio Travisa Browna. Nokautirao ga je tri sekunde prije kraja prve runde, a Meksikanac je od početka dvoboja dominirao na nogama. Posao je na koncu dovršio na parteru svojim poznatim GNP-om ne ostavivši nikavu šansu “Hapi”. Ovakav Velasquez je realna opasnost za sve, pa i za aktualnog prvaka Stipu Miočića.

Linker
18. travanj 2024 23:39