Reuters/Andrew Couldridge
ZBOG BIZARNOG DETALJA

MENADŽER SVJETSKOG PRVAKA NOVINARIMA OTKRIO MALU DRAMU U SVLAČIONICI KOJA SE ZBIVALA NEPOSREDNO PRIJE SAMOG MEČA 'Malo je reći da je bilo nervoze'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. rujan 2018. 11:45

Anthony Joshua je nedvojbeno djelovao lagano nervozno uoči sraza s Rusom Povjetkinom. Zamjetno iz govora tijela na putu prema ringu, pa onda zastajkivanje u jednom trenutku jer mu se otkopčavao, po njemu odveć, svilenkasti bijeli ogrtač. Tražio je da mu se to popravi, a kada je i učinjeno, nakon 10-ak metara se iznova otkopčalo. Pokušao je to AJ sam popraviti, što s boksačkim rukavicama baš i nije lako izvesti.

Takve sitnice se, sa strane gledano, možda čine bizarnim odnosno nebitnim. No, boksaču koji je pod udarom adrenalina, maksimalno usredotočen na borbu, kojeg u ringu čeka opasan udarač, a oko njega je 80.000 ljudi koji samo njega gledaju... Da, u takvim situacijama bi zasmetao i sićušni končić svijetlosive boje na bijelom ramenu. Međutim, sve je to očito bio samo nastavak manje konfuzije još iz svlačionice, koju je nakon meča novinarima otkrio Eddie Hearan, Josuhuin menadžer i promotor.

- Cijeli je tjedan bio užasavajući. Bilo je tu i nekih manjih ozljeda pa cijeli tjedan u kojem se borio s hunjavicom. U subotu na dan borbe koja se odvija na stadionu, lijeva kiša. Sve su to stvari koje remete koncentraciju - počeo je Hearn, a potom je došao do kulminacije problema.

- Uđemo u svlačionicu, zadnja priprema, bandaža šaka, rukavice već navlačimo i... palac mu se oslobodi bandaže. Nije dobro namješteno! Idemo sve iz početka, nova bandaža, a sve to samo tri minute prije izlaska. Malo je reći da je bilo nervoze - priznao je Eddie Hearn.

Linker
03. svibanj 2024 05:50