Screenshot
TELEFONSKA PRESICA

MIRKO FILIPOVIĆ NAJAVIO NELSONA I DAO KONAČAN ODGOVOR O MOGUĆOJ BORBI PROTIV FEDORA 'Nemam nikakve posebne želje boriti se protiv njega ponovno...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. svibanj 2018. 14:26

U četvrtak je Bellator održao telefonsku press konferenciju povodom svog 200. eventa koji ćemo pratiti za tjedan dana u Londonu, a gdje će se naš legendarni borac Mirko “Cro Cop” Filipović okušati ponovno protiv Roya Nelsona, piše Fight Site.

No, očekivano, novinare je, kada je u pitanju hrvatski borac, više zanimalo rivalstvo s Fedorom, koje je obilježilo čitavu jednu Pride eru. Sada su dva borca ponovno u istoj promociji pa je i revanš jedna od mogućnosti. Cro Cop se s tim ne slaže…

“Ljudi me konstatno pitaju o tome, ali ja o tome u ovom trenutku uopće ne razmišljam. I ne vjerujem da će se taj meč dogoditi”, odgovara Mirko i dodaje:

“Teško je reći. Ali ne, nemam nikakve posebne želje boriti se protiv njega ponovno. Nikada ne možeš u životu reći nikada, ali ne vjerujem da će se taj revanš ikada dogoditi.”

Nakon lošijih predstava protiv Fabija Maldonada i Matta Mitrionea, Emelianenko je napokon pokazao više u nedavnom dvoboju s bivšim UFC prvakom Frankom Mirom. Cro Cop je pratio meč, no nije previše nestrpljiv već sada reći da se Rus potpuno vratio u formu koja ga je nekoć krasila.

“Gledajte, bila je to dobra borba. Je li se vratio ili nije, ne znam. Meč je trajao previše kratko. Borba je bila previše kratka, ali mi je drago zbog njega”, odgovara Mirko.

Upitan što ga i dalje tjera da svakodnevno trenira i bori se protiv mlađe konkurencije, Cro Cop odgovara da se jednostavno radi o – sreći.

“To je nešto što me čini sretnim. To je najjednostavniji odgovor koji ti mogu dati. To je nešto što mi pruža sreću. Trenutačno uživam u onome što radim. Ja sam profesionalni borac i uživam u ovom poslo. To je to. Ne treba tu neke posebne filozofije i traženja nekog višeg cilja”, objašnjava Mirko i dodaje:

“Treniram svaki dan. Trenirao sam po čitavom svijetu i borio sam se po čitavom svijetu. Posljednji meč sam odradio u Tokiju, sljedeći će biti u Londonu. Osjećam se dobro i takve stvari me čine sretnim.”

Camp started today! Are you excited for @bellatormma 200 ?

A post shared by Roy Nelson (@roynelsonmma) on

Hrvatski borac, koji se s Royom Nelsonom već susreo 2011. godine te je tada poražen prekidom, nije mogao izbjeći niti pitanje o tome kada će se povući u borilačku mirovinu.

“Teško je reći. U ovom poslu je to uvijek teško predvidjeti. Rekao sam već nekoliko puta da sam gotov i da idem u mirovinu, ali na kraju dana, uvijek sam odlučio produljiti karijeru. Bavit ću se ovime dok god me to činilo sretnim, dok god mi zdravlje dopušta da se i dalje borim. Može to biti jedan meč, mogu biti dva, a možda i tri. Ne znam”, odgovara Cro Cop i dodaje:

“U ovom sportu su ozljede te koje vam odlučuju koliko možete ili ne. Tako da nikada ne znaš, posebno u mojim godinama. Imam 43, ali se osjećam jako dobro u ovom trenutku.”

Osveta Nelsonu? Mirko to tako ne gleda, pa nije niti htio ništa obećavati.

“To nije moj stil, ne želim ništa obećavati. U vrlo sam dobroj formi i veselim se meču. Roy je sjajan momak, vrlo tvrd protivnik, čvrst borac koji ima čeličnu bradu. Morat ću dati sve od sebe da bi ga pobijedio”, zaključuje.

Mirko Filipović i Roy Nelson će ukrsititi rukavice 25. svibnja u Londonu na Bellatoru 200.

Linker
07. svibanj 2024 12:19