Foto: Damir Krajac / CROPIX
VELIKI INTERVJU CRO COPA

MIRKO FILIPOVIĆ NAJAVIO TESTIRANJE U ZAGREBU 'Gospodin je već na putu... Bio sam suspendiran dvije godine za ništa. A znate li zašto?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2018. 13:47

Legendarni hvatski MMA borac Mirko Cro Cop Filipović u ponedjeljak je gostovao u popularnom šou “The MMA Hour” gdje je s poznatim novinarom i reporterom Arielom Helwanijem razgovarao o nadolazećem meču protiv Roya Nelsona na Bellatoru 200 u Londonu.

U izuzetno zanimljivom i prilično otvorenom razgovoru Filipović je otkrio zašto je potpisao ugovor s Bellatorom unatoč tome što mu to nisu bili inicijalni planovi za 2018. godinu, prokomentirao je optužbe Nelsona da upotrebljava nedozvoljena sredstva, ali je govorio i o eventualnom meču protiv Fedora Emelianenka s obzirom da su sada ponovno dio iste promocije, prenosi Fight Site.

“Prije nekoliko tjedana smo stupili u kontakt iako već poznajem Scotta Cokera godinama. Ponudili su mi meč na Bellatoru 200 protiv Nelsona u Londonu i prihvatio sam ga. Za mene je to bila jedinstvena prilika. Svidjela mi se ideja”, otkrio je Cro Cop na početku svoje motive potpisa s Bellatorom.

Mirko i dalje ostaje pod ugovorom s japanskom promocijom, no s obzirom da su Rizin i Bellator i ranije razmjenjivali borce, niti jedna strana nije imala ništa protiv.

“I dalje sam u Rizinu. Potpisao sam ugovor samo na jednu borbu s Bellatorom. Natrag ću se vratiti u Rizin 27. srpnja. Razgovarao sam sa Sakahibarom i on nije imao ništa protiv da se borim u Bellatoru. Ovo je samo jedna borba, nisam dobio poziv za sudjelovanje u turniru jer sam tada bio pod ugovorom s Rizinom, sada je ovo dogovor samo za jednu borbu. Borba je borba, turnir je turnir.”

Dvojac je prvi put ukrstio rukavice u listopadu 2011., a “Big Country” je tada slavio tehničkim nokautom unutar UFC-ova Octogona. “Je li ovo zato nešto o čemu je sanjao?”, upitao je Helwani Filipovića sugerirajući na motiv osvete.

“Ne mogu reći da sam sanjao o ovom revanšu jer više nisam djete, ali definitivno je Roy Nelson bio na vrhu liste kada sam se 2015. vraćao u UFC. Tada se taj meč nikada nije dogodio, a čini mi se da je to sada sudbina. Ovaj put ću biti potpuno zdrav za razliku od prvog meča”, odgovara Cro Cop i dodaje da iako nije razmišljao o činjenici da je do sada dva puta gubio u Londonu, sada napokon mogao pobijediti.

“Ne, nisam uopće razmišljao o tome, ali valjda će sada biti treća sreća”, našalio se Filipović.

Helwani je zatim načeo temu koja je okupirala MMA medije proteklih nekoliko dana. Nelson je, naime, Filipovića optužio da upotrebljava nedozvoljena sredstva referirajući se na Mirkovu suspenziju zbog koje je morao otići iz UFC-a. Podsjećamo, Cro Cop je sam nakon nenajavljenog testiranja prijavio UFC-u korištenje hormona rasta te je upotrebu opravdao liječenjem ozljede. Iako je sam test na koncu bio negativan, USADA je neovisno o tome suspendirala hrvatskog veterana na dvije godine što je označilo njegov kraj u UFC-u.

Helwani je pitao Cro Copa da prokomentira povike koji smo mogu čuti u MMA zajednici posljednih dana, a prema kojima se Filipović ne bi trebao moći boriti u Bellatoru radi te suspenzije.

“Zašto ne? Zašto se ne bih borio? Bio sam suspendiran dvije godine za ništa. Dobio sam dvije godine za negativan test. Mnogi borci koriste anbolike, koriste steriode i dobiju suspenziju od šest mjeseci ili godine dana. A meni su dali dvije godine za ništa. Znate li zašto? Ja sam bio prvi, ja sam bio prvo veliko ime. UFC je bio tek potpisao s USADA-om i čekali su prvo veliko ime. Ali uhvatili su krivog čovjeka. Ovo je priča koju sam ispričao već toliko puta, da mi je zlo. Uhvatili su krivog čovjeka”, tvrdi Cro Cop i dodaje:

“Slušajte, Bellator ne koristi USADA-u. Zašto se sada bune? A ne prije dvije i pol godine kada sam se već tada borio u Japanu. Ali zašto više pričati o ovome? Ovu borbu će nadgledati Moheganska komisija i nemam ništa protiv bilo kakvog testiranja. Gospodin Mike Mazzulli već je na putu za Zagreb. On će osobno doći u Zagreb da bi me testirao.”

Helwani je i dalje ostao na “posebnim suplementima” za koje Nelson tvrdi da su dio Filipovićeve suplementacije…

“Mrzim takav ‘trash talk’, ali na kraju dana nije niti bitno što on misli i što kaže. Trebao bi se brinuti više o meču. Sve ostalo bi trebao ostaviti Komisiji. Moj savjet za njega je da se koncentrira na ono što će se dogoditi u kavezu. Ali ako je njemu do ‘trash talka’, uvijek sam ovdje. Zašto ne? Vidim da je takav način razgovora sve popularniji u MMA-ju, tako privlače pažnju javnosti. Iako mi se to ne sviđa, iako to nije moj stil, nema problema. Samo dođi.”

“Nisam bio ljut, ali morao sam odgovoriti zbog ljudi kojio prate moju karijeru, nisam mogao samo prešutiti. Optužuje me da koristim doping, a bio sam testiran više od dvadeset puta i sada se odjednom on brine. Nikada nisam bio pozitivan, nikada u životu nisam koristio doping. To što se dogodilo s USADA-om, dogodilo se. To sam već objasnio više puta. Nije se trebalo dogoditi, ishod nije trebao biti takav, ali ja sam bio savršena žrtva. Zlo mi je od toga.”

Je li gledao posljednji nastup Nelsona koji se dogodio prije samo nekoliko tjedana? U prvom kolu Bellatorovog Grand Prixa “Big Country” je odlukom sudaca poražen od još jednog bivšeg UFC borca – Matta Mitrionea.

“Gledao sam taj meč. Gledajte, Roy Nelson je uvijek tvrd. Ima najtvrđu bradu u ovom sportu, ne samo u teškoj kategoriji, nego općenito. Ali nije bio to dobar nastup kao inače. Ali uvijek je tvrd, uvijek je opasan. Baca taj desni swing, ide naprijed, težak je, tvrd je… Ako se sjećam dobro, ovaj put je prvi put bio na 120 kila i to prvi u karijeri. Na kraju dana u svakoj rundi je rušio Mitrionea na pod, ali čini mi se da je Matt čisto pobijedio. Bio je bolji u udaračkim izmjenama, nanio je više štete, bez sumnje je čisto pobijedio. Nelson je bio solidan, bio je OK, ali ne dobar kao prije. Čini mi se da je bio pretežak malo. Meni je najbitnije da se ja dobro spremim. Već sam krenio s pripremama, treniram dobro i to je najbitnije. Treniranje me i dalje čini sretnim, nekima to nije jasno. Ali to je moj život, to je moja sreća. Volim ovakav život. Mislim da ću nastaviti ovakav raspored života i nakon karijere. Volim takav ritam, a na kraju dana posvetio sam čitav život ovom sportu. I zato sam u dobroj formi unatoč godina. A ti neki me onda otpužuju da koristim specijalne suplemente, a svi znamo na što misle. Jedine suplemente koje koristim je krvav i težak trening svaki dan”, zaključio je Filipović.

Linker
08. svibanj 2024 18:09