Screenshot: Youtube
(NE)MOGUĆA MISIJA

MOŽE LI STIPE MIOČIĆ POKVARITI OPROŠTAJ VELIKOG CORMIERA? Dvostruki šampion nakon pobjede najavio: 'Ako se to dogodi, onda ću se boriti sa Stipom'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2018. 16:52

Obranivši pojas teške kategorije protiv Derricka Lewisa sinoć na UFC-u 230 Daniel Cormier usmjeren je na svoju sljedeću, a vrlo lako i posljednju borbu karijere.

Riječ je naravno o borbi protiv bivšeg prvaka i WWE zvijezde Brocka Lesnara za kojeg je “DC” već rezervirao mjesto negdje početkom iduće godine, a sada znamo i potencijalni datum.

Razgovarajući s novinarima na press konferenciji nakon borbe u Vegasu prvak poluteške i teške kategorije potvrdio je da bi UFC 235 u ožujku mogao biti njegov posljednji nastup, prenosi Fight Site.

“Da. To bi mogla biti oproštajna borba za starog DC-a”, rekao je Cormier. “To je ludo kada malo razmislite, zar ne? Imam priliku da odem na vrhu. Predvoditi event s Lesnarom u Vegasu. Imati najveću borbu karijere dva tjedna prije 40- og rođendana. To je ludo…

Izgleda da bi me 2. ožujka 2019. mogli po posljednji put vidjeti u Octagonu.”

Osim Lesnara, Cormier je potencijalno zainteresiran za još jednu borbu u poluteškoj, ali isključivo protiv Jona Jonesa koji se u prosincu bori za poluteškaški naslov protiv Alexandera Gustafssona na UFC-u 232.

A kakve su šanse a revanš protiv Stipe Miočića kojem je Cormier u siječnju uzeo pojas u teškoj? Vrlo male, čini se. Cormier je najuspješnijem teškašu u povijesti UFC-a voljan dati novu priliku, ali samo ako mu propadne borba s Lesnarom, kao i ona s Jonesom.

“Ako se Lesnar ne može boriti i Jones izgubi od Gustafssona, onda ću se boriti protiv Stipe. Ako nije Lesnar u teškoj, onda će biti Stipe.

Cormier također nije htio dati Miočiću revanš na UFC-u 230 jer za tu borbu želi više vremena za pripreme.

“On zaslužuje revanš. Ja nikada nisam rekao da ga ne zaslužuje. Ali nisam htio prihvatiti borbu s njim tri tjedna prije održavanja eventa. Morate to razumjeti. Ne želimo riskirati svoj najbolji proizvod ako imamo samo tri tjedna. Bolje je odraditi kompletne pripreme ako ćemo se ponovno boriti s njim.”

Što se karijere nakon UFC-a tiče, Cormier tvrdi da ima puno opcija i da mu dolaze velike prilike na koje će se fokusirati nakon mirovine.

“Volim UFC i želio bih raditi za njih do kraja života. Ali imam velike prilike pred sobom čovječe. Zaista velike prilike. Ne mogu još uvijek pričati o njima, ali radi se o sjajnim životnim prilikama od kojih ću zaraditi više love nego što ću ikada zaraditi boreći se. Dolaze velike stvari… Nisu filmovi, ali radi se o televiziji i to o velikom poslu na televiziji i svi ćete biti uzbuđeni kad se to dogodi.”

Linker
11. svibanj 2024 09:48