REUTERS/Valentyn Ogirenko
LOŠ DAN U MINSKU

NA EUROPSKIM IGRAMA HRVATSKI JUDAŠ ZAUSTAVLJEN NADOMAK MEDALJE Splitski borac u polufinalu bio u prednosti sve do 25 sekundi prije kraja

Piše: HinaObjavljeno: 24. lipanj 2019. 22:45

Hrvatski judaš Zlatko Kumrić ostao je nadomak osvajanja medalje na Europskim igrama u Minsku u kategoriji do 100 kilograma, on je stigao do polufinala u kojemu je izgubio od budućeg prvaka Rusa Armana Adamjana, da bi u borbi za broncu izgubio i od Azerbajdžanca Elmara Gasimova.

Kumrić, 25-godišnji član JK Student iz Splita, u prve je dvije borbe svladao Mađara Zalana Ohata i Bjelorusa Daniela Muketea, a u polufinalu je bio u prednosti protiv Adamjana sve do 25 sekundi prije kraja kada je Rus stigao po pobjede ipponom.

U ponedjeljak su na EI nastupile i dvije hrvatske judašice, Karla Prodan u kategoriji do 78kg i Ivana Šutalo u kategoriji preko 78kg, ali obje su izgubile odmah na startu svog nastupa. Bolja od Prodan bila je Njemica Anna-Maria Wagner, a od Šutalo Francuskinja Anne M'Bairo.

Hrvatski strijelci nisu imali dobar dan u ponedjeljak te su zapeli u kvalifikacijama discipline zračna puška 10 metara. U ženskoj konkurenciji Snježana Pejčić je zauzela 19. mjesto sa 624.3 pogodaka, a Marta Zeljković 38. sa 618.5, dok su u muškoj konkurenciji Petar Gorša i Miran Maričić bili 21. sa 624.4 pogodaka, odnosno 28. sa 622.5 pogodaka.

Streličar Matija Mihalić je u disciplini olimpijski luk stigao do 2. kola. U 1. kolu je svladao Gruzijca Jabu Mosešvilija, dok je u 2. kolu izgubio od Nizozemca Stevea Wijlera sa 1-7. U utorak će u istoj disciplini nastupiti Tihana Kovačić.

Linker
02. svibanj 2024 11:13