Screenshot / YouTube
EP U ŠPANJOLSKOJ

NA EUROPSKOM PRVENSTVU U TAEKWONDOU NAŠA PREDSTAVNICA OSVOJILA SREBRNO ODLIČJE Mlada Ogulinka pomela konkurenciju do finala i zamalo došla do zlata

Piše: Dean BauerObjavljeno: 01. prosinac 2018. 19:54

Nakon zlata Nike Karabatić prvog dana natjecanja na kadetskom EP u taekwondou u Španjolskoj, subota je donijela još jednu medalju za Hrvatsku. Ovog puta srebrnog sjaja, zaslugom Helene Dujmić, mlade Ogulinke u kategoriji do 51 kilograma.

Helena je na putu do finala svladala Eriku Bruhida iz Ukrajine 36:16, potom Šveđanku Lilju A-Sterwal 14:2, u četvrtfinalu Britanku Ruby Lee 24:4, da bi u polufinalu bila bolja od Turkinje Ozge Ozbey koju je nakon 17:17 pobijedila zlatnim bodom 2-0. U finalu je bolja bila Bjeloruskinja Vitalija Lazuta 28:22.

Jučer je nastupilo još četvero naših natjecatelja odnosno natjecateljica (Dora Mačvanin, Kristijan Perajica, Adrijan Jandroković i Patrick Dukanović), no izuzev Mačvanin nisu prošli dalje od 1. kola, a i Dora Mačvanin je zapela u idućoj borbi. Valja samo skrenuti pozornost na ozljedu Kristijana Perajice (Marjan Split, do 49 kg) koji je kod rezultata 32:29 u korist Turčina Uklusoya predao zbog ozljede gležnja. Štoviše, iznesen je na nosilima izvan borilišta, ali pregled u bolnici utvrdio je ipak da se ne radi o lomu već "samo" o istegnuću ligamenata.

Linker
07. svibanj 2024 00:10