Facebook
VELIKO IME

NA POMOLU SPEKTAKULARNI OKRŠAJ U ZAGREBAČKOJ ARENI Procurilo ime Hrgovićevog protivnika: Hrvat protiv bivšeg izazivača za svjetsku titulu!?

Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. listopad 2018. 10:27

Filip Hrgović u prosincu ponovo ulazi, sukladno očekivanom, u zagrebačku Arenu. Ondje bi trebao ući u ring sučelice Francuzu Johannu Duhaupasu. Vijest još nije službeno potvrđena, ali je doznajemo iz upućenih boksačkih krugova.

Zasad još nema ni obavijesti o borbi na službenoj mrežnoj stranici Filipa Hrgovića osim obavijesti da je borba predviđena od 2. do 22. prosinca. Inače, nakon posljednje Hrgovićeve borbe koju je imao u zagrebačkoj Areni protiv Amerikanca Amira Mansoura i kada je osvojio Internacionalni WBC pojas svjetskog prvaka, objelodanjeno je kako bi i sljedeća borba trebala biti u Zagrebu. Spominjao se i termin između Božića i Nove Godine. Postojala je opcija borbe 8. prosinca, no budući da od 7. do 9. rujna u Areni gostuje Cirque du Soleil, onda boks vjerojatno otpada 8. prosinca.

Glede pak suparnika o kojem se spekulira, riječ je o 37-godišnjem Francuzu Johannu Duhaupasu. Visok boksač (195 cm) kojem, ako je suditi po broju borbi, ne nedostaje iskustva. Ima 42 od kojih je dobio 37, čak 24 nokautom. Od 5 poraza, dva su bila nokautom.

Pogleda li se dalje njegov karton borbi odnosno suparnika, dojam o ozbiljnom boksaču dodatno potvrđuju imena poput Deontaya Wildera i Aleksandera Povjetkina. Protiv Wildera se borio u američkom gradu Birminghamu (Alabama) 2015. za naslov svjetskog prvaka po WBC verziji te izgubio tehničkim nokautom. Protiv Povjetkina se borio u prosincu 2016. u Jekaterinburgu te izgubio klasičnim nokautom.

Linker
01. svibanj 2024 22:25