Screenshot: Facebook
PIŠE USA TODAY

NAJJAČI HRVAT NA SVIJETU ZADIVIO AMERIKANCE Možda ima milijune, ali ima i ponos: 'Nagrada za osvajanje naslova bila mu je odštopavanje zahoda'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. srpanj 2017. 13:20

USA Today donosi veliki tekst o UFC-ovom teškaškom prvaku Stipi Miočiću.

"Nagrada Stipi Miočiću zato jer je postao UFC-ov prvak u najtežoj kategoriji bila je ta što je dobio močo i odštopavač wc-a, te mu je naređeno da počisti pod i odštopa wc", tom rečenicom USA Today započinje tekst o američkom Hrvatu Stipi Miočiću.

U tekstu naglašavaju kako Miočić radi kao vatrogasac usprkos uspješno obranjenom naslovu prvaka i kako usprkos tome nije poletio u 'nebesa'iako je u posljednje dvije borbe zaradio 1.2 milijuna dolara. Vatrogastvom se ne namjerava prestati baviti.

"Niti jednom mi to nije palo na pamet. Nema razloga da odustanem. Volim pomagati ljudima i nikad se ne zna kako će se ova borilačka karijera razvijati. Volim svoj posao, volim biti zaposlen. Ne želim se izluđivati s previše slobodnog vremena", rekao je Miočić za USA Today.

"Vatrogasna postaja je za nas poput velikog igrališta. Odrađujemo treninge zajedno i znamo da smo u skupini u kojoj jedni drugome čuvamo leđa", dodaje vatrogasac Miočić.

USA Today navodi kako Miočić u vatrogasnoj postaji u kojoj zarađuje 14 dolara na sat radi čitavo desetljeće i kako na poslu imaju razumijevanja za njegove borilačke aktivnosti. Tjedno odradi najmanje dvije smjene, a jednom je na zahtjev odradio 60 sati u tjednu. Samo tjedan dana uoči borbi protiv Alistaira Overeema na UFC-u 203 i Juniora dos Santosa na UFC-u 211 Miočić je odradio vatrogasne smjene, što je iznenadilo šefa njegove postaje.

"Ponekad se pitam: 'Čovječe, pa što to radiš'', objašnjava Kenneth Papesh.

"To je nevjerojatno. Ponekad dođe ovdje neposredno prije leta. Može biti bilo gdje, odmarati se, pripremati se za nekog grdosiju koji ga želi nokautirati, a on je umjesto toga ovdje s gomilom momaka koji ga zafrkavaju", dodaje Papesh.

Screenshot

S ulogom zvijezde Miočić se još uvijek uči nositi.

"U početku mi je bilo neugodno zbog slave i pažnje koju sam dobivao. Ne mislim da sam bolji od drugih samo jer je ovo nešto u čemu sam dobar. 'Trash talk' me previše iscrpljuje i volim stvari pojednostaviti. Radim kao vatrogasac, udaram ljude u lice i živim svoj život", zaključio je 'najopakiji čovjek na planeti', kako Miočića vole nazivati.

Linker
02. svibanj 2024 14:36