Hrvatski boksački savez
HRVATSKI TEŠKAŠI

NAJLJEPŠE VIJESTI S EUROPSKOG PRVENSTVA Sjajni Toni Filipi pobijedio prvaka Europe, Milun nanizao dvije pobjede

Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. ožujak 2018. 14:01

U rumunjskom gradu Targu Jiu u tijeku boksačko Europsko prvenstvo za mlađe seniore ili dob do 22 godine, a ono, generalno gledano nije počelo loše za hrvatske predstavnike.

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji Marko Milun, odličnom je predstavom pobijedio Ukrajinca Havrjuljuka na bodove u 1. kolu. Milun je vješto odradio sve akcije i nije dopustio suparniku da nametne svoj boks. Ukrajinac je inače bivši doprvak Europe u juniorskoj, ali i mlađeseniorskoj konkurenciji. Tu Marko nije stao, već je u 2. kolu svladao Nizozemca Stanleya Koemansa i time se plasirao u četvrtfinale u kojem ga čeka Poljak Bodziochi.

Teškaš Toni Filipi pobijedio je prekidom u 3. rundi 1. kola Rumuja Paula Arodoaea. Pridodamo li da je Rumunj inače prošlogodišnji prvak Europe u poluteškoj kategoriji, onda smo dodatno stavili do znanja vrijednost i težinu ove pobjede.

U kategoriji do 64 kg i Mihael Jugović je pobjedom započeo nastup na kontinentalnoj smotri. Jugović je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Španjolca Obregona. Nažalost, bilo je i poraza. Tako je Erik Pijetraj u poluvelteru poražen u 1. kolu od njemačkog prvaka, kao i Martin Grhec u srednjoj kategoriji od Gruzijca Darabaidzea. (dba)

Linker
07. svibanj 2024 01:46