Mirko Filipović
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
PREGOVORI U RINGU

NAKON BLITZKRIEGA MIRKO FILIPOVIĆ JE POTPUNO IZNENADIO ORGANIZATORE 'Ako trebam izgubiti, neka izgubim od legende kao što je Silva'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. rujan 2016. 15:34

Ekspresnom pobjedom protiv Korejca Hyun Man Myunga Mirko Filipović se vratio u ring nakon pauze duge jedne i pol godine.

I dok se pobjeda protiv 11 godina mlađeg suparnika očekivala, ono što je uslijedilo nakon toga nije. Naime, Cro Cop je nakon gušenja Man Myunga zatražio mikrofon u ruke i pozvao je Wanderleija Silvu da dođe u ring.

"Nemate pojma koliko mi je drago što sam opet ovdje. Pozdravljam sve fanove koji su sa mnom ovdje, navijače i snove doma", rekao je Mirko, kojem je ždrijeb sljedeće namijenio Estonca Baruta.

Ali hrvatski borac imao je drugačije planove.

"Čuo sam da se Wanderlei Silva želi boriti sa mnom. Pa neka dođe, ako je ovdje", rekao je Filipović, nakon čega je u ring ušao 40-godišnji Brazilac protiv kojeg se Cro Cop u karijeri borio dva puta.

U Saitami 2002. godine ogled je završio bez pobjednika, dok 2006. godine slavio Filipović.

"Želim se boriti s najboljima, a Mirko je večeras bio najbolji", odgovorio je Silva.

Japanski organizatori krenuli su se dogovarati dok su borci bili u ringu, ali nije bilo konačne potvrde niti odbijenice jer su još tri borbe bile na rasporedu i program je morao ići dalje.

"Mislim da bi bilo pošteno da se borimo odmah. Ako trebam izgubiti, neka izgubim od legende kao što je Silva. Bit će to sjajna borba", dodao je Cro Cop.

Ubrzo nakon toga oglasio se i putem Facebooka.

"Pobjeda. Hvala vam svima na pobjedi", bila je kratka Filipovićeva poruka.

Linker
18. svibanj 2024 12:38