Filip Hrgović
 Martin Rose/Getty Images / Bongarts/Getty Images
NAJAVIO SPEKTAKL U ARENI

NEVIĐENA DOMINACIJA HRGE! NI SAM NIJE MOGAO VJEROVATI ŠTO JE NAPRAVIO MEKSIKANCU 'Nikada u karijeri nisam bacio ovoliko udaraca, a on nikako da padne'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. lipanj 2018. 23:33

Hrvatski boksač Filip Hrgović ubilježio je i petu pobjedu isto toliko profesionalnih nastupa svladavši u meču teške kategorije u Muenchenu Meksikanca Filiberta Tovara prekidom u četvrtoj rundi.

Bila je to uvjerljiva pobjeda teškaša iz Dubrave protiv 23-godišnjeg Meksikanca, koji je u Muenchen došao neporažen s 9 pobjeda, ali svih devet zabilježenih u Meksiku. Hrgović je dominirao u prve dvije runde, a boksačkim znanjem vrlo skromnog Tovara je srušio minutu prije kraja treće runde, ali nije uspio završiti tada meč. Nakon što se Meksikanac našao pod pravom kanonadom Hrgovićevih udaraca, nakon minutu i 20 sekundi u četvrtoj rundi iz Meksikančeva kuta bačen ručnik predaje i neravnopravna borba je bila gotova.

Hrga je nakon kratkog meča bio oduševljen još jednom pobjedom, a onda iznio i svoje dojmove.

- Nikada u karijeri nisam bacio ovoliko udaraca, ovo je nevjerojatno. Nevjerojatno je i koliko je on primio udaraca. Čitavo vrijeme mi je izgledalo kao da je u knockdownu, ali nikako da pdne. Toliko me ponijelo da sam u nekim trenucima malo i zaboravio na obranu. Sve u svemu jako hrabar dečko, vidjelo se da nije moja klasa, nije svjetska klasa, ali svaka mu čast na ovome.

Izgledalo je kao da će kraj biti već nakon prve runde?

- Sletio je gotovo svaki udarac, mislio sam da će brzo biti kraj. Obećao sam prije borbe da ću mu nešto slomiti, nisam siguran je li uspjelo, ali vrlo lako moguće. Treba pitati doktore kakva je situacija.

Hrgi je trebalo manje od četiri rudne za pobjedu, je li bio spreman za svih deset?

- Ma imao sam snage i za petanest. Neka vrate ona stara pravila mogao bih i to. Možda sam malo silio, ali ponijela me ova dvorana, navijači, šampion uz ring (Željko Mavrović) i hvala Bogu da je sve dobro završilo.

Za kraj Hrga je poslao poruku svojim navijačima.

- Službeno najavljujem meč u zagrebačkoj Areni za neku od titula. Bit će to borba od 12 rundi prvi put u mojoj karijeri. Sretan sam što će se to dogoditi, to je ono što sam čekao čitavu karijeru. Arena će gorijeti - kazao je Filip za kraj.

Linker
02. svibanj 2024 20:09