Damir Krajac / CROPIX
ODLUKA JE PALA, OBJAŠNJENJA NEMA

NEZAPAMĆENI POTRES U HRVATSKOM BOKSU! UMJESTO DOGOVORA, DOGODILA SE NAPRASNA SMJENA LEGENDE OVOG SPORTA Leonard Pijetraj više nije izbornik Hrvatske!

Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. rujan 2019. 16:40

U Zagrebu je u tijeku sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza, na kojoj je kako doznajemo, jednoglasnom odlukom svih članova IO HBS-a dosadašnji izbornik Leonard Pijetraj razriješen dužnosti. Pojednostavljeno, dobio je otkaz.

Razlog sigurno nisu rezultati, makar je činjenica da oni s nedavnog Svjetskog prvenstva u Rusiji nisu bili osobiti, već javna polemika kroz medije i nedavni istup na konferenciji za novinare.

Tada je Leonard Pijetraj dosta oštro odgovorio direktoru reprezentacije Željku Mavroviću, a po pitanju i Filipa Hrgovića kao mogućeg našeg olimpijskog kvalifikanta, ali i puno šire od toga.

Otkaz izborniku Pijetraju nije nikakvo iznenađenje, on se štoviše mogao i očekivati.

Po okončanju sjednice Izvršnog odbora, Hrvatski boksački savez se oglasio kratkim priopćenjem, bez dodatnog objašnjenja smjene.

"Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza jednoglasno je donio odluku o smjeni g. Leonard Pijetraj s mjesta izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije. Također, jednoglasno je izabran g. Dorijan Ćalić za vršitelja dužnosti izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije.

Usvaja se prijedlog organizacije Grand Prix Zagreb, koji će se održati od 6 do 10. studenog 2019. u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim boksačkim savezom.

Za sve istupe u medije osoba iz sustava Hrvatskog boksačkog saveza, obavezna je prethodno se konzultirati sa Uredom Saveza", stoji, između ostalog, u priopćenju Saveza.

Linker
25. travanj 2024 12:06