screenshot
TEŽAK UDARAC ZA LEGENDU

NOVI POTRES U UFC-U! BIVŠI PRVAK I JEDAN OD NAJVEĆIH TEŠKAŠA U POVIJESTI PAO NA DOPING TESTU U NAJGOREM TRENUTKU Evo prve reakcije velikog Brazilca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. svibanj 2018. 14:06

Fabricio Werdum pao je na USADA doping testu i to isti dan kada je potvrđena njegova iduća planirana borba. Bivši teškaški prvak je, kako to USADA inače radi, obaviješten o potencijalnom kršenju USADA pravila te će biti podvrgnut istraživanju.

Werdum je imao pozitivan test na uzorku uzetom 25. travnja, a supstanca na koju je pao nije otkrivena, odnosno USADA pravila za sada to ne dozvoljavaju. On je samo još jedna u nizu od MMA legendi koje su se našle na popisu onih koji su kršili anti-doping pravila, piše Fight Site.

40-godišnji Brazilac do sada nikada nije imao problema s dopingom, odnosno ovo mu je prvi pad. On se za sada nije izjasnio nego je tek njegov menadžer rekao kako UFC još uvijek nije otkazao borbu protiv Oleinika te kako su sigurni da Fabricio nije uzeo ništa ilegalno. Njegov tim već je počeo istragu oko toga kako je do svega došlo.

Werdum je teškaški UFC prvak postao 2015. godine, pobjedom nad Cainom Velasquezom, da bi godinu dana kasnije titulu izgubio od Stipe Miočića. Bio je blizu povratka na poziciju izazivača, ali porazi od Alistaira Overeema i Alexandra Volkova su ga spustili na trenutno petu poziciju teškaške ljestvice.

Werdum: 'Riješit ćemo ovaj nesporazum'

U srijedu se Werdum obratio svojim fanovima te je progovorio o problemu u kojem se našao.

“Ej ekipa, probudio sam se jutros i vidio sam vijest da je jedan od mojih uzoraka izuzet u travnju bio pozitivan na zabranjenu supstancu”, napisao je Brazilac u postu na Instagram društvenoj mreži te je dodao:

“Radim sa svojim timom, s UFC-om i s USADA-om kako bi dokučili što se točno dogodilo. Uvijek sam bio pažljiv sa svime što uzimam i uvijek sam podupirao čist sport. Radit ćemo naporno kako bi riješili ovaj nesporazum i nadam se da ću se što prije vratiti u Octagon kako bih se bavio onime što volim.”

screenshot

Werdum je očito još jedan u nizu boraca koji opovrgavaju namjerno uzimanje zabranjenih supstanci. Iako to za sada nije potvrdio, vjerojatno će se braniti već isprobanom tehnikom “kontaminiranih suplemenata”.

Nije poznato je li meč između Werduma i Oleynika, planiran za 15. rujan i Rusiju, sada ugrožen. No, s obzirom na prijašnja iskustva s ovakvim slučajevima, teško je očekivati da će i u slučaju nevinosti bivši prvak to uspjeti dokazati na vrijeme pa bi se UFC trebao okrenuti drugim rješenjima.

Brazilcu u posljednje vrijeme i ne ide najbolje. Osim što je poražen prekidom od Rusa Alexandera Volkova u posljednjem nastupu, imao je problema s disciplinom i sukobom s kolegama iz UFC-a. Najprije se sukobio s Tonyjem Fergusonom na jednom druženju s novinarima, a zatim i Colbyjem Covingtonom kojeg je pogodio bumerangom u Australiji.

Uz sve to i činjenicu da je prilično daleko od pojasa koji toliko priželjkuje, sada se mora boriti i protiv pozitivnog doping testa. I to u 41. godini života!

Linker
09. svibanj 2024 01:10