Marko Todorov / CROPIX
MLADE NADE DOLAZE

ODRŽANO PETO IZDANJE TURNIRA ZAGREB OPEN 172 boksačice i boksača iz 33 zemlje oduševili publiku, najveći aplauz pobrali superteškaši Vukovac i Volčić

Piše: HinaObjavljeno: 28. studeni 2017. 10:35

U protekla tri dana u Zagrebu je održano peto izdanje međunarodnog boksačkog turnira Zagreb Open za koji se prijavilo 172 boksačica i boksača iz svih dobnih skupina.

Prijave su stigle iz čak osam zemalja i 33 kluba iz Slovenije, Srbije, Rumunjske, Mađarske, Crne Gore, Litve, Njemačke i naravno Hrvatske, a turnir je održan u sportskoj dvorani I. gimnazije u novozagrebačkom naselju Utrina. U publici su se mogli vidjeti i legendarni boksački as Željko Mavrović, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i hrvatski izbornik Leonard Pijetraj.

U ukupnom poretku prvo mjesto osvojili su boksači i boksačice Budve, drugi je zagrebački Leonardo, a treće mjesto pripalo je zagrebačkom Gladijatoru. Zatim slijede Intercom Celje, Predator, Omega Zagreb...

U muškoj konkurenciji najbolje rezultate imao je Leonardo ispred Gladijatora i Budve.

Finalni program donio je niz zanimljivih mečeva. U finalu super-teške kategorije snagu su odmjerili Marko Milun (BK Leonardo) i Marin Mindoljević (BK Marjan), a bila je to u repriza finala prvenstva Hrvatske. U sve tri runde boksači se nisu nimalo štedjeli, a pobjeda je kao i na PH pripala Milunu.

U konkurenciji mlađih seniora najbolji dojam je ostavio Petar Cetinić iz zagrebačke Lokomotive. On je slovio kao favorit u kategoriji do 69 kg i taj status je opravdao pobijedivši u finalu Nimolega Grdovića iz Zadra.

Najviše aplauza od mečeva prvog dijela programa izmamio je dvoboj juniorskih super-teškaša između Klaudia Vukovca (Predator) i Luke Volčića (King) koji su oduševili svojom borbenošću. Na koncu je slavio Vukovac.

Linker
06. svibanj 2024 14:09