Screenshot: Youtube
EPILOG CIJELE

OKONČAN NEOBIČAN DOPING SKANDAL UFC-OVOG TEŠKAŠA Ne smatraju ga varalicom: 'Čitavo smo vrijeme znali da je nedužan'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. ožujak 2019. 16:09

UFC-ov teškaš Walt Harris je dobio sankciju vezanu za pozitivan doping test uoči UFC-a 232 u prosincu. Podsjećamo kako je informacija da je Harris pao na doping testu poznata već neko vrijeme, a sada se zna i epilog ove pomalo neobične priče, piše Fighsite.hr.

U konačnici je Harris dobio četiri mjeseca suspenzije i 4 tisuće dolara globe od strane Komisije u Kaliforniji. Teškaš je bio pozitivan na LGD4033, supstancu u istoj obitelji poput ostarinea, koji se češće pronalazi u zlouporabi kod MMA boraca. LGD4033 se može koristiti i za liječenje osteoporoze i trenutačno je pod istragom u SAD-u kao nov lijek na tržištu. Zanimljiv detalj jest da je Harris prošao USADA-ina testiranja, a da je pao na onom koji provodi Komisija unutar natjecanja. Ona je prikupila uzorak urina, koji su dali na tetriranje u WADA-inom laboratoriju. Tako da se ovaj slučaj pada UFC-ovog borca na doping testu ne tiče USADA-e, nego direktno Komisije u Kaliforniji koja se njime u konačnici i bavila.

Harris je u na kraju uspio dokazati da je nedozvoljenu supstancu u tijelo unesao nehotično, putem suplemenata. Tako da ga Komisija ne smatra varalicom, a kazna mu je izrečena radi nemara.

“Čitavo vrijeme smo znali da je Walt nedužan. Jako smo zahvalni jer smo osvjetlali njegovo ime”, izjavio je menadžer UFC borca Jason House za Iridium Sports.

“The Big Ticket” je dio UFC-a od 2013. godine, a ukupno u karijeri ima 12 pobjeda i 7 poraza. Od kada je stigao u elitnu promociju ima 5 pobjeda i 6 poraza. Meč protiv Arlovskog je preinačen u “No Contest”, a Harris će vrlo brzo biti ponovno spreman za ulazak u oktogon.

Linker
03. svibanj 2024 07:31