Screenshot
TRNOVIT PUT I JAKNA S RUŽAMA

OVO JE ODLIKA VELIKOG SPORTAŠA Pretučeni Ngannou se poklonio Stipi Miočiću i priznao da se ne isplati biti bahat: 'Više sam naučio danas nego...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2018. 21:04

Vidno razočaran ishodom svoje borbe protiv prvaka Stipe Miočića, Francis Ngannou se na press konferenciji osvrnuo na borbu za pojas teške kategorije koja je predvodila UFC 220 priredbu u Bostonu.

Predator je nakon pet rundi Miočićeve dominacije borbu izgubio jednoglasnom odlukom sudaca. Bio je to prvi poraz u UFC-u za Kamerunca koji se impresivnim nastupima uistinu brzinski uspeo gotovo do samog vrha teške divizije. No sinoćnja borba se, umjesto velikog slavlja, za Ngannoua pretvorila u veliku lekciju, piše Fight Site.

“Naučio sam da ne smijem podcijenjivati protivnika i otkrio sam jedan novi dio ovog sporta. Večeras sam naučio mnogo toga“, rekao je Ngannou na press konferenciji u Bostonu.

“Problem nije bio u skidanju kila. Morao sam izgubiti oko dvije kile što sam napravio u jednom danu. Problem je bio što sam podcijenio svog protivnika i prežestoko sam krenuo u prvoj rundi. (Stipe) je bio čvršći nego što sam očekivao. Pružio je otpor i imao je bolju taktiku od mene.”

Ngannou za poraz ne krivi nikoga osim sebe i svog neiskustva te priznaje da se malo “zaletio” u samom početku meča što ga je kasnije stajalo kondicije, i u konačnici eventualne prilike da pokuša osigurati pobjedu.

“Gledajući unazad, prve dvije runde bih krenuo lakše. Bio bih suzdržaniji i čuvao energiju. Pazio bih na njegov veliki kroše i polako se kretao se prema naprijed. Mislio sam da će pasti unutar prve dvije runde, ali bio je prečvrst. Dotaknuo sam ga i mislio sam da će pasti, ali nije.”

Miočić je pametnom taktikom izmorio Kamerunca i tako mu oduzeo njegova najveća oružja. No Ngannou tvrdi da se nije predao do posljednje sekunde.

“Bilo je teško, pogotovo nakon druge runde. Ali u svojoj glavi ja nikada nisam odustao. Možda sam izgubio ovu borbu, ali dao sam sve od sebe… Bio sam iscrpljen. Umoran. Ali mentalno sam još bio u borbi i dao sam sve od sebe.”

S obzirom na veliku lekciju koju je sinoć naučio, Ngannou se planira vratiti bolji nego ikada.

“Ja sam u ovom sportu tek četiri godine i znam da ću još učiti i napredovati. Ovo što se dogodilo večeras je bila posljednja stepenica i lekcija koju sam trebao naučiti o ovom sportu. Ovo mi je bila prva borba od pet rundi. Nisam znao kako se nositi s tim i napravio sam pogrešku…Naučio sam više u ovoj borbi nego u posljednje četiri godine.”

Još je prerano za reći kada će se Ngannou točno vratiti u akciju, ali Predator je rekao da je spreman boriti se “s bilo kim.”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao Stipi Miočiću

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković čestitao je Stipi Miočiću na pobjedi i obrani naslova svjetskog UFC prvaka u teškoj kategoriji.

U čestitci predsjednika Vlade stoji: "Bravo Stipe! Obranivši po treći puta naslov svjetskog prvaka, ostvarili ste veličanstven uspjeh i upisali se u povijest UFC-a. Uz iskrene želje za mnogo daljnjih osobnih i športskih uspjeha, čestitam Vam od srca u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno", stoji u poruci premijera Plenkovića.

Amerikanac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić obranio je rano jutros naslov svjetskog UFC prvaka u teškoj kategoriji nakon što je na bodove u Bostonu svladao izazivača iz Francuske Francisa Ngannoua.

Miočiću je to treća obrana naslova i šesta pobjeda zaredom, a do nje je došao jer je bio bolji i aktivniji u svih pet rundi, a odluka sudaca je bila jednoglasna. Hrvat iz Clevelanda postao je tako prvi borac u teškoj kategoriji koji je triput obranio pojas.

Linker
03. svibanj 2024 20:40