screenshot Twitter
PRESEDAN

OVO SE JOŠ NIJE DOGODILO! UFC OTPUSTIO BORCA ZBOG OPERACIJE NA MOZGU IZ 2010. Nova politika u kojoj se žele zaštiti od troškova liječenja i tužbi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2018. 23:06

Do sada UFC-ov borac velter kategorije, Kanađanin Jonathan Meunier, je dobio otkaz u elitnoj promociji radi zdravstvenih problema. Prema pisanju američkih medija, razlog je operacija na mozgu koju je “The French Spider” odradio još 2010. godine, a u kojoj mu je sanirano manje krvarenje u mozgu, prenosi Fight Site.

Prema dostupnim informacijama Meunier je imao svojevrstan zadebljani čvor kapilara, kao posljedicu traume (malog krvarenja) koji s vremenom može postati sve veći i na koncu pod opterećenjem ili od udarca može ponovno izazvati krvarenje u mozgu i u konačnici moždani udar.

No, njegovo zdravstveno stanje se nije pogoršalo od 2010. godine do danas, a UFC-ovac je u studenom na UFC Fight Night 101 priredbi u australskom Melbourneu slavio protiv Richarda Walsha. Zašto je onda upravo u ovom trenutku dobio otkaz kada je angažiran tek 2016. od strane UFC-a kao tada neporaženi borac, a njegovo zdravstveno stanje je bilo poznato?

Razlog je nova, izmjenjena politika UFC-a, odnosno njegovih novih vlasnika WME-IMG kompanije. Oni više ne žele riskirati kod ovakvih dijagnoza i cilj im je apsolutno osigurati sigurnost svakog svog borca, a sebe zaštiti od potencijalnih troškova liječenja, ali i sudskih tužbi.

Odmah po otkazu u elitnoj promociji, Meunier je dobio angažman u kanadskom TKO-u. Da bi potpisao ugovor s novom organizacijom Meunier je morao proći liječnički pregled koji su na koncu obavili liječnici neurolozi Genevieve Milot i Robert Filiatrault. Oni su zaključili da je borac spreman za MMA meč.

Linker
04. svibanj 2024 13:50