CROPIX
SPEKTAKL U CIBONINOJ DVORANI

OVO SU DVA POTENCIJALNA HRGINA PROTIVNIKA 'Pobjedom protiv Mansoura Filip je poslalo veliku poruku i sad ga mnogi boksači izbjegavaju'

BOKS Ne možemo potvrditi suparnika dok ne dogovorimo uvjete, ali veselimo se borbi u prosincu, rekao nam je Kalle Sauerland
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 31. listopad 2018. 10:11

Pregovaramo trenutno s dva boksača. Jedan od njih je Johann Duhaupas, a drugi je Franz Rill. Ne mogu potvrditi protiv koga će se Filip Hrgović boriti u sljedećem meču dok god službeno ne dogovorimo uvjete, ali veselim borbi u prosincu – rekao je za Jutarnji list Kalle Sauerland, promotor koji brine o karijeri najboljeg hrvatskog boksača.

Sauerlanda smo kontaktirali nakon što je Hrgović (6-0, 5 KO) naznačio da bi upravo Duhaupas (37-5, 24 KO) mogao biti njegov sljedeći suparnik u meču koji će se, kako je potvrđeno, održati u dvorani Dražena Petrovića 8. prosinca. Duhaupas je 37-godišnji Francuz koji se prije tri godine borio za svjetski naslov i pritom izdržao čak 11 rundi protiv aktualnog WBC prvaka Deontaya Wildera.

Osim toga, borio se i protiv opasnog Aleksandra Povetkina (i izgubio nokautom), a pobijedio je respektabilne teškaše poput Charra i Heleniusa. U posljednjem meču Francuz je izgubio na bodove od Jarrella Millera (koji preko reda želi doći do meča s Joshuom) i svakako mu treba pobjeda protiv jakog suparnika ako se želi zadržati u gornjem domu teške kategorije.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Hrgović definitivno odgovara profilu, ali predstavlja i veliku opasnost za Duhaupasa, što nam je potvrdio i Sauerland.

- Pobjedom protiv Mansoura Filip je poslalo veliku poruku i sad ga mnogi boksači izbjegavaju, stoga nam je teško naći protivnika.

I dok bi pobjeda nad Francuzom Hrgovića gurnula na sam rub lista top 10 teškaša, pobjeda protiv Franza Rilla (16-2, 11 KO) prije bi bila potvrda potencijala. Kanađanin je ipak boksač nižeg kalibra (66. na Boxrec ljestvici, dok je Duhaupas 27.), ali možda i primjereniji suparnik za Hrgovića koji se dosad probijao iznimno brzo. Ipak, ako do borbe za naslov želi doći čim prije (što želi), hrvatski teškaš trebao bi držati fige da Sauerland dogovori uvjete s Duhaupasom. Ta bi pobjeda zaista poslala veliku poruku konkurenciji.

Linker
02. svibanj 2024 06:50