Screenshot: YouTube
SVJETSKA POSLASTICA

POTVRĐENA VELIKA VIJEST Mirko Filipović ima povijesni meč protiv legende koju je razbio brutalno kao rijetko koga u karijeri!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2016. 21:25

Mirko Filipović je proteklog vikenda u samo nekoliko minuta, čini se, uspio izboriti dvije velike pobjede. Prvo je u povratničkom meču za nešto više od dvije minute pobijedio Korejca Hyun Man Myunga, a potom je i ringu pred milijunskim auditorijem dogovorio svjetsku poslasticu, okršaj sa starim poznanikom i borilačkom legendom - Wanderleijem Silvom.

I uspjelo je. Čekala se još konačna službena potvrda Rizin organizacije koja je stigla danas, zajedno s najavnim plakatom trećeg meča sa 40-godišnjim Brazilcem (29. prosinca u Saitama Areni).

Napravili su tu organizatori svojevrsni presedan, Mirko se u četvrtfinalu nije trebao boriti sa Silvom, ali to danas nitko i ne spominje jer svi žele vidjeti treću epizodu borilačke sage koja je počela prije 14 godina.

Prvi okršaj Cro Copa i Silve dogodio se na PRIDE-u 20 u travnju 2002. godine i završio je bez pobjednika, ali četiri godine kasnije, Filipović je Silvi nanio jedan od najtežih poraza u karijeri.

Dogodilo se to na legendarnom Grand Prixu 2006. godine, koji je Mirko kasnije i osvojio, a Silvu je tada apsolvirao 'high kickom' koji je od tada do danas hit YouTubea i jedan od najatraktivnijih poteza ovoga sporta općenito.

Kako će biti ovoga puta, vidjet ćemo na Staru godinu (meč od dvije runde po pet minuta), i sam Mirko otkriva kako ne zna u kakvom je stanju popularni 'Ludi pas', jer se nije borio pune tri godine.

Linker
19. svibanj 2024 04:36