Screenshot: Youtube
SVE IM SE VRATILO

PRAVA KATASTROFA ZA UFC Romero dva puta pao vagu i pokvario borilački spektakl: Neće imati priliku boriti se za naslov

Glavna borba na UFC 225 eventu u Chicagu između Yoela Romera i Roberta Whittakera neće biti za naslov prvaka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. lipanj 2018. 11:24

Yoel Romero nije uspio iskoristiti dva dodatna sata da skine 400 grama viška, s kojima se pojavio na redovnom službenom vaganju za UFC 225 event, piše Fightsite.hr.

Kubanac je došao nakon što su protekla cijela dva sata, ali je na kraju imao 90 grama preko propisanih 84 kilograma.

41-godišnji Kubanac na prvom je vaganju bio 450 grama teži od granice srednje kategorije, a u idućih dva sada uspio je skinuti tek 360, odnosno pao je za 90 grama i njegova borba protiv Roberta Whittakera neće biti za titulu UFC prvaka, kako je prvobitno trebala biti.

Sama činjenica da Romero nije uspio skinuti još samo 90 grama dovoljno govori o tome na kakvo se rezanje kilograma odlučio te koliko se potrošio u samom procesu skidanja. Za razliku od njega, Whittaker je na vaganje ušao čim je ono krenulo te je bez problema zadovoljio granicu kategorije. Izgledao je odlično, a na licu mu je bio osmjeh. Tako da je on već gotovo četiri sata u procesu oporavka, no vidjeti ćemo kakvu će donijeti odluku. Naime, nakon što je Yoel Romero pao vagu prije borbe protiv Lukea Rockholda, Whittaker je rekao kako ne bi prihvatio boriti se protiv njega.

UFC-u se na ovaj način nekako vratilo za nekorektan potez, budući da su Romeru dali borbu za titulu, iako je do pobjeda protiv Rockholda došao nakon spomenutog pada vage.

Što se tiče ostalih sudionika eventa, svi su uspješno odradili svoj posao i pripremao se za večerašnje ceremonijalno vaganje.

Linker
03. svibanj 2024 07:11