REUTERS/Rodolfo Buhrer
BORBA IZ SNOVA

PRIPREMA SE TEREN ZA NAJVEĆI MEČ U KARIJERI STIPE MIOČIĆA? 'Američki gangster' vjeruje da se 'kuha' spektakl: 'Meni je to pakleno uzbudljivo!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2019. 09:26

Chael Sonnen u novoj je epizodi svog video serijala odlučio prokomentirati buduće opcije za Jona Jonesa. Otkrio je kako je uvjeren da UFC već sada glasno razmišlja o međusobnoj borbi Jonesa i Stipe Miočića, piše Fight Site.

Sonnen je prošao kroz neke opcije u poluteškoj kategoriji. Otkrio je kako mu se sviđa ideja borbe Jona Jonesa protiv Lukea Rockholda, no nakon toga nije siguran što i kako dalje. Jasno je da Jonesa čeka Thiago Santos, to je od strane UFC-a već najavljeno, možda bi nakon toga uistinu mogao uslijediti Luke Rockhold, no što nakon njega? Israel Adesanya je također spomenut, no pitanje je kad bi on mogao biti spreman suprotstaviti se poluteškašima.

Sonnen je situaciju Jona Jonesa usporedio s onim što je Roy Jones Jr. imao u devedesetima. Kao najbolji boksač svoje generacija, on je imao velikih problema s pronalaženjem protivnika te se u jednom trenutku uputio u tešku kategoriju. Tako nešto nije nemoguće kod Jona Jonesa. Sve veći broj fanova to zaziva, često to kao potez u budućnosti spominje i sam Jones, no 'Američki gangster' vjeruje da se već sad nešto kuha. I tu se pozvao na svog kolegu s ESPN-a i najpoznatijeg svjetskog MMA novinara, Ariela Helwanija.

Jon Jones puts his arms in the air after his UFC light heavy weight championship fight against Glover Texeira at Baltimore Arena in Baltimore, in this file photo taken April 26, 2014.  Mixed martial arts star Jones was given 18 months' probation by a New Mexico judge on Tuesday for leaving the scene of a car crash in which a pregnant woman was hurt, according to online court records and local media.   Mandatory Credit: Tommy Gilligan-USA TODAY Sports/Files
Tommy Gilligan-USA TODAY Sports/Files / USA Today Sports

“Kad Ariel kaže da je čuo neke informacije, Ariel zna. Ariel je novinar, on ne špekulira. Rekao je kako je čuo da su obje strane prihvatile ili da su obje strane zainteresirane. Sad slušajte ovo. Jon Jones, kao teškaš. Znam protiv koga ćete svi odmah misliti da se treba boriti. Daniel Cormier ili Brock Lesnar. Ali, ne. Jon Jones protiv Stipe Miočića. Da! To je nešto što će stvarno pridobiti moju pažnju. Stipe Miočić koji već neko vrijeme odbija sve osim borbe za naslov, odjednom bi bio spreman za Jon Jonesa. Meni je to pakleno uzbudljivo! I time bi automatski odradili posao stvaranja ogromne borbe za Daniela Cormiera. Tko god pobijedi u toj borbi, svi bi htjeli vidjeti njega protiv Cormiera. Ne sumnjam da fanovi obojicu žele vidjeti već sada protiv DC-a. Stipe iza sebe ima ogroman broj fanova. No, ovo bi samo bilo još veće”, rekao je Sonnen.

Screenshot / Instagram

Sonnen je svima zagolicao maštu jer uistinu nema onoga tko ne bi htio vidjeti tu borbu. Fanovi Fight Sitea upravo su putem ankete Stipu odabrali kao jedinog čovjeka koji može savladati Jonesa. Sonnen se apsolutno slaže s tim. Ukoliko uistinu postoji šansa za tako nešto, ukoliko uistinu postoje neki razgovori, tko tu borbu ne bi želio vidjeti?

Što se sve Sonnen rekao, koje je opcije za Jonesa spomenuo te kako gleda na sve to, možemo se sami uvjeriti u videu ispod teksta. Chael Sonnen fenomenalan je analitičar koji ima vrlo zanimljiva razmišljanja. Nije ga ESPN bez razloga uzeo u svoju ekipu. Ukoliko se njegove špekulacije na kraju pokaže nečim ozbiljnijim od samih špekulacija, mogli bismo imati spektakl.

Linker
04. svibanj 2024 04:08